Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi kasım ayı olağan sekizinci meclis oturumu Başkan Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Bütçe maratonunun son oturumunda; Büyükşehir’in 2023 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programı görüşüldü.

BÜYÜKŞEHİR’E 26 MİLYARLIK BÜTÇE
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesi 25 milyar 900 milyon TL olarak belirlendi. AK Parti ve MHP’nin ret oyu verdiği Büyükşehir’in 2023 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programı oy çokluğuyla kabul edildi.

ESKİ BAŞKANLARA ONUR KARTI
Meclisi gündeminde yer alan önergeye göre; kentte belediye başkanı olarak görev yapmış ve görevi sona ermiş olan belediye eski başkanlarını onurlandırmak ve verdikleri hizmetler nedeniyle şükran sunmak amacıyla İzmir Halkı adına kişiye özel ‘Onur Kartı’nın düzenlenerek belediye eski başkanlarına teslim edilecek.

TELEFERİK FORMÜLÜ KABUL EDİLDİ
Ulaşım sorunu ile gündeme gelen Bayraklı Şehir Hastanesi için teleferik formülünü öngören etüt raporu komisyonlardan geldiği gibi oy birliğiyle kabul edildi.

AK PARTİLİ İSİMİN KONUŞMASI MECLİSTE TARTIŞMA ÇIKARDI
AK Partili Meclis üyesi Yusuf Demircioğlu’nun konuşması mecliste tartışmaya neden oldu. CHP Grup Sözcüsü Murat Aydın’ın kendisine görüşmeler sırasında “haddini bil” dediğini söylemesini kınadı. Bazı CHP’li meclis üyelerinin “Menemen’i nasıl aldınız onu anlat” demesi üzerine tartışma çıktı. Demircioğlu ile CHP’li meclis üyeleri arasında atışma yaşandı. Bunun üzerine devreye giren Başkan Soyer Demircioğlu’nun konuşuma süresini fazlasıyla aştığını söyleyerek, mikrofonu kapattırdı. AK Partili Demircioğlu’nun oturduğu sıraya ilerlediği sırada AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Demircioğlu’nun elini sıkarak tebrik etti. Bunun üzerine Başkan Soyer, Meclis’i sakinliğe davet ederek, “Meclisi rahatsız etmek maharet değil. Uyum içinde yapılan görüşmelerde meclisi rahatsız etmek maharet değildir, lüzumsuzluk yaratmak, insanları germek… Bu mecliste gerginlik isteyen arkadaşlar olabilir, hiç gerek yok” dedi.