Türkiye’nin en verimli havzalarından Küçük Menderes ovasında zaman zaman yaşanan su baskınlarının önüne geçmeyi hedefleyen DSİ Ödemiş, Tire, Torbalı, ve Selçuk bölgesinde yaklaşık 70 km’lik hattı yeniden düzenledi. Binlerce dekar arazide taşkın riskini minimize etti.

Küçük Menderes nehrinin eski yatağında başlatılan çalışmalar kapsamında Mahmutlar Regülatörü-Sağlık Beldesi arasında kalan 35 km’lik hattan 33 km’sindeki çalışmalar tamamlandı. Tulum ve İsmet Paşa mahalleleri arasındaki yaklaşık 2 km’lik bölgede ise  “ Dere Islah ve Yatak Tanzim” projesi çalışmaları devam ediyor

FETREK ÇAYI BAŞTAN YARATILDI

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Yaptığı yazılı açıklamada ‘Fetrek Çayı’nda başlatılan çalışmalar kapsamında 39 bin 40 metre yatak ıslahı yapılırken, toplam 4 milyon 699 bin 770 m3 kazı, 46.500 m3 taş tahkimatı ve 4 milyon 360 bin 685 m3 taşıma işi yapıldı. Ayrıca Fetrek Çayı üzerinde inşasına başlanan Sultanlar Vadisi Projesi için bir yapay ada oluşturuldu. Yapay ada ile 22 dönüm ve diğer dolgularla 150 dönümlük rekreasyon amaçlı alan Torbalı ilçemize kazandırıldı. Ayrıca Yapay ada için 1 köprü inşa edildi. İzmir Torbalı Fetrek Çayı Islahı 1. Kısım işi kapsamında ise 8 metre yüksekliğinde 1 tersip bendi, 4 de taban kuşağı inşa edildi.


Ayrıca Moskof ( Çevlik ) Çayı yatağındakindaki 2.5 km’lik hatta yatak tanzim ve şev düzenleme çalışması yapılırken, Küçük Menderes Nehrinin Sağlık Beldesi’nden sonraki bölümünde ise 12 km’lik alandan 5 km’sindeki çalışmalar bitirildi kalan kısımda çalışmalar devam ediyor. ’dedi.