Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci olan toplantısı Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.  

60 HEKTARLIK ALAN İÇİN ÖNEMLİ ADIM Toplantıda Fuat Edip Baksı, Alparslan ve Cengizhan mahallelerinde (60 hektarlık alan) yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önergesi komisyonlara gönderildi. Mecliste yapılan revizyon hakkında sunum yapılarak meclis üyeleri bilgilendirildi.  

İNŞALLAH 2022 YILI İÇERİSİNDE İLK KAZMAYI VURURUZ Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Serdar Sandal, “Bayraklı Belediyesi 20 bin metrekarelik bir alandan vazgeçiyor. Bu da yaklaşık 64-70 bin metrekarelik bir inşaat hakkına denk geliyor. Geçmiş plana nazaran, yeni bir yol bağlantısı var. Bu da alanın cazibesini arttıracaktır. Yüzde 5’lik imar artışı olduğunu görüyoruz. Alanı tek olan yeri 28’e bölerek daha kullanışlı olmasını sağladık. 64 bin metrekarelik alan olması da diğer plandan ayrılıyor. Vatandaşlarımızla iş dünyasını bir araya getireceğiz. Bir kooperatif modeli şeklinde yapacağız. Bayraklı Belediyesi burada denetim mekanizmasını oluşturacak. Vatandaşlarımız pazarlıklarını bütün boyutları kendi yapacak. Bize sorarsalar önerilerimizi söyleriz. Teminat gibi konular bizim kontrolümüzde olur. Bu planlar Büyükşehir ile koordineli halde çalışıldı. Bu planlar ilgili ‘Yapmayın, etmeyin. Sonuçta Büyükşehir’e  verdik. Bizim için sıkıntı olur’ dediler. Ama bizim için sıkıntı siyasal olarak değil, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmektir. Sele depreme rağmen arkadaşlarımızla iyi bir aşamaya geldik. İnşallah bir sorun yaşamazsak 2022 yılı içerisinde kazmayı vururuz” diye konuştu.  

KATI ATIK BEDELLERİNE ZAM YOK İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle alınan katı atık toplama bedeline zam yapmama kararını hatırlatmasıyla, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek ikinci meclise taşınan önerge oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre 2022 mali yılı bütçesinde öngörülen katı atık toplama bedelinin, 2021 mali yılı bütçesinde uygulanan haliyle, zamsız devam etmesi kararlaştırıldı. 

İÇİMDE UKDE KALACAK Dilek ve temenni bölümünde söz alan MHP’li Meclis üyesi Muhammet Şahin, “Sevgi Yolu ve arkasındaki mahallelerinin ıslah, modernizasyonu ilgili hiçbir yol alamadık. Bayraklı belediyesi sınırları içerisinde olan işlemiz var. Fakat buraya vapur gelmiyor. Bayraklı sınırlarında bir tane vapur yanaşmıyor. Bayraklı vatandaşlarız. Ekrem Akurgal bir park ve tuvalet yapılmadı. Bu içimde ukde olarak kalacak” dedi.  

BURADAN BİR MÜJDE VEREYİM… Eleştirileri yanıt veren Başkan Sandal şunları söyledi: “Sevgi Yolu ve kent meydanı projesini askıya aldığımız yok. Sevgi Yolu ve Smyrna bölgesi sit bölgesinde yer alıyor. İşlemlerde ilgili kurumlardan izin almak zorundayız. Bunun için iki arkadaşımız Ankara’ya gittiler. Bugün yarın bu işlem sonuçlanacak. Gerekli imzalar atılacak. Hatta Smyrna Meydanı içerisinde yolları da Bayraklı Belediyesi üstlenecek. Burada mutlu sona yaklaştık. Ekrem Akurgal ile ilgili yazışmalar konusunda bir kabahatimiz var. Yazışmalar geç oldu. Bakanlık tarafından konuyla ilgili olumlu yanıt verdi. Buradan müjdesini vereyim. Bu alan yazın vatandaşımızın hizmetinde olacak. Vapur ilişkisi ile ilgili ise geçmiş dönemde verimli olmadığı için kapatılmış. Kenti Smyrna Meydanı dahil bir meydana ihtiyacı var. İnşallah el birliğiyle çözeriz” dedi.   

ÖNERDİĞİNİZ YER BAKANLIĞA AİT VE SAHİL ŞERİDİNDE YER ALIYOR İlçede tartışma konusu trafo yeri tahsisiyle ilgi söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Sizin trafo merkezini yeri olarak önerdiğiniz yer bakanlık yerini, sahil şeridinde yer alıyor. Trafo için burayı mı  öneriyorsunuz, bu doğru mu?” diye konuştu.   

BÖYLE BİR YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ YOK Aktaş’a yanıt veren Başkan Sandal, “Bizim önerdiğimiz yer ile ilgili ise, ne kadar doğru bir tespit yapmışız ki TEİAŞ bunun için gerekli çalışmayı yapmış, bakanlıktan istemiş fakat bakanlık ret vermiş. Biz belediye olarak aslında yer bulma yükümlülüğümüz yok. Bununla ilgili bir yükümlülüğümüz yokken, ama biz sorumluğumuzun olduğu gibi konuşulması belediye olarak bizi rahatsız ediyor” dedi.  

BAŞKAN SANDAL BİRLİK MESAJI Geçtiğimiz meclis toplantısında yaşanan tartışmalara değinen Başkan Serdar Sandal, “AK Partili, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerimizle biz meclis içesinde bir aileyiz. Kendi içimizde eleştiriler olabiliyor. Üsluplarda sertlikler olabilir ama bu kapıdan çıktıktan sonra bu meseleyi unutmak lazım. Bir dahaki sefere bu işi düzeltmek lazım. Kırıcı olmamak lazım. Biz benzer bir uyarıyı kendi grubumuzda konuştuk. Üslubumuza, tavrımıza dikkat etmemiz gerektiğini konuştuk. Vatandaşımızın karşısında minik de olsa bir sınav veriyoruz. Gerek muhalefeti gerek iktidarıyla sorumluluğun farkında olan bir meclisiz. Hiçbir sıkıntı yok. Birçok kararımız oy birliği ile gidiyor. Arkadaşlarımızın bizi uyardığı noktalarda geri adım attığımız da oluyor. Önemli olan kent menfaati. Bir iki istisna dışında Bayraklı meclisi çok sağlıklı yürüyor” diye konuştu.