İki katlı evlerinin merdiveninde oynarken korkuluklara bir kolunu ve başını sıkıştıran minik Zeynep ailesine korku dolu anlar yaşattı. Küçük kılarını sıkışmış halde gören  anne ve babası  hemen İtfaiye ekiplerine  telefon ile haber verdi.
Küçük kızlarını bir yandan kurtarmaya çalışan  Ateş ailesi diğer yandan da  İtfaiyeci ağabeylerin evlerine gelerek onu sıkıştığı yerden kurtaracağı telkini ile Zeynep'i yatıştırmaya çalıştı. Kendi çabaları ile kurtarma işlemi yapmaya çalışan Ateş ailesini, minik Zeynep'in  "Durun. İtfaiyeciler gelsin" sözleri hayretler içinde bıraktı.
Baba Vehbi Ateş, "İtfaiye ile yaptığım telefon görüşmesini duyan ve bizim telkinlerimizi dinleyen kızım Zeynep  kurtarma çalışmasını itfaiyeci ağabeylerinin yapmasını istedi. Kızımızın bu yaklaşımı  bizi sevindirdi. Biz de o andan itibaren  Zeynep'i  zarar gelmeyecek uygun pozisyonda tutarak itfaiyeci arkadaşlarımızı bekledik.  Onlar da sağolsun yetiştiler ve  Zeynep'i kısa sürede  sıkıştığı yerden kurtardılar. Kendilerine  çok teşekkür ediyoruz. Sağolsunlar varolsunlar" şeklinde konuştu.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Daire Başkanlığı Yeniçamlık  gurubundan  olay yerine giden ekip, merdiven korkuluğunu (Demir profil) demir makası ile keserek küçük kıza  zarar vermeden kurtarma işlemini gerçekleştirdiler.