GÜNDEME BAKIŞ – (ÖZEL HABER) - Buca Belediyesi Meclis Üyesi Ali Yıldız, iki gün boyunca Belediye Başkanlığına vekalet etti. Yıldız’ın hikayesi ise “İşte bu” dedirtecek cinsten…

1989 İŞE BAŞLADI

1989 yılında Buca Belediyesinde işe başlayan Yıldız, 25 yıl boyunca belediyenin birçok biriminde çalıştı. İşe ilk başladığı yıllar Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalıştı. Çöp topladı, yolları süpürdü. İlerleyen yıllarda şantiyede amir olarak görev aldı. Görüşünden dolayı bir dönem park ve bahçelere sürüldü. Orada da ‘aşkla’ çalıştı.

EMEKLİ OLDU

2015’te emekli oldu. 2014 yerel seçimlerinde partisi CHP’den meclis üyesi aday adayı oldu. 20 sıradan aday gösterilmesine tepki göstererek adaylıktan istifa etti. 2019’da ise 11. Sıradan aday gösterildi ve seçildi.

Ali Yıldız (solda) belediyede çalıştığı yıllardan

HEP ÇALIŞTIM

GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Yıldız, “54 yaşındayım. 1989’da işe başladım. 2015’te emekli oldum. 1990-1994 yılları arasında temizlik işlerinde görev aldım. Şantiye amirliği yaptım. Çöp de topladım yerlerini süpürdüm. Parklarda otları biçtim. Cemil Şeboy döneminde görüşüm nedeniyle parklara gönderildim. Spor kulübünde uzun yıllar görev aldı.2014’te meclis üyesi adayı oldum. 20.sırada yer alamama tepki gösterdim. Adaylıktan istifa ettim. Eğer istifa etmeseydim seçilecektim. 2019’ nasip oldu.  Yıllar boyu emek verdiğim ilçemde meclis üyesi olmak çok önemli. Belediye Başkanımız Erhan Kılıç, iki gün boyunca başkan vekilliği görevini bana bıraktı. Görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım. 2 gün de olsa vatandaşların sorunları dinlemek, bazı sorunları çözmek benim için çok büyük onur ve gurur oldu.  Bu süreçte şantiyeleri gezdim. İşçi arkadaşlarımla sohbet ettik. Çok mutlu oldum” dedi.