Dr. Bekir Pakdemirli, yayınlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile her yıl 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacağını da açıkladı.  
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 11 Kasım’da 81 ilde 3 saatte 11 milyon fidan dikilecek olan Geleceğe Nefes Seferberliği’nde vatandaşların sahiplendiği fidan sayısının 13 milyona ulaştığını söyledi. 11 Kasım’da 2 Guinness Dünya Rekoru kırılacağını söyleyen Pakdemirli, 6 Kasım’da yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile artık her yıl 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacağını söyledi.
Seferberlik kapsamında fidan dikmenin bir ‘memleket meselesi’ olarak toplumun her kesimince sahiplenildiğini belirten Pakdemirli, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Seferberliğimizin halkımızdan gördüğü yüksek ilgi ve dünyaya örnek olacak bir toplumsal bilinçlenme kampanyasına dönüşmüş olması; basınımızın, toplumumuzun kanaat önderlerinin, sanatçılarımızın, sporcularımızın bize verdiği gönülden destek sayesinde oldu. Başlattığımız seferberliği destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. 
Bu bize bundan sonra yapacaklarımız konusunda da büyük cesaret veriyor. Artık biliyoruz ki, bu ülkenin geleceği için attığımız her adımda bunu bir ‘millet meselesi olarak gören’ ve arkamızda kenetlenen bir halkımız var.  En büyük teşekkürü de bu sağduyu ve bilinci gösteren vatandaşlarımız hak ediyor” dedi.  

FİDAN SAHİPLENME 13 MİLYONA ULAŞTI
Kısa süre önce 11 milyon fidanı sahiplendirmek için oluşturulan www.gelecegenefes.com web sitesinin Türk halkının gelecek nesiller konusundaki duyarlılığını ortaya koyduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, şöyle konuştu: “11 milyon fidan birkaç gün içinde halkımız tarafından sahiplenildi. Halkımızın geleceğe nefes olma konusundaki bu heyecanını karşılıksız bırakmadık ve sahiplenilecek fidan sayısını 11 milyonun üzerine çıkardık. Şu an itibarı ile sahiplenilen fidan sayısı 13 milyona yaklaştı. 9 milyonu aşkın birey fidan sertifikası aldı. 11 Kasım’da dikeceğimiz 11 milyon fidan ile durmayacağız. 11 Kasım sonrasında da vatandaşlarımızın sahiplendiği bu fidanları dikmeye devam edeceğiz.”

TÜRKİYE, ORMANLARINI ARTIRAN NADİR ÜLKELERDEN
Ülkelerin çevre konusundaki karnelerini, gelişirken doğadan aldıklarını minimumda; doğaya verdiklerini ise maksimumda tutabilmelerinin belirlediğini kaydeden Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Pek çoğumuz, Türkiye’nin bu konudaki karnesinin iyi olmadığını düşünebilir. Ancak, böyle düşünenler yanılıyor! Toplumumuzda, özellikle genç neslimizde giderek artan bir çevre duyarlılığı ve bilinci olduğunu görmek bizi çok memnun ediyor. Buna karşılık, ülkemizin çevre konusunda yaptıklarının yeterince bilinmemesi, bu konudaki farkındalığın zayıf olması bizi üzüyor. Biliyor musunuz, Türkiye bu kadar hızlı gelişen ve büyüyen bir ülke olmasına karşılık, orman değerlerini de yükseltebilen bir ülke… Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı’nın (FAO) Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi raporuna göre dünyamızdaki orman varlıkları hızla azalırken, aynı dönemde Türkiye, ormanlarını artırabilen nadir ülkeler arasında bulunuyor.  Türkiye'deki orman varlığı, bakım, erozyonla mücadele, rehabilitasyon, ağaçlandırma çalışmaları ve çeşitli eylem planlarıyla her sene düzenli olarak artıyor. 1999 yılında 20.8 milyon hektar olan orman varlığımız, 2018 yılında 22.6 milyon hektara ulaştı. Son 20 yılda, dünya genelinde orman varlıkları azalırken, biz ülkemiz orman varlığını yaklaşık 2 milyon hektar artırmayı başardık.” Türkiye’nin bugün orman varlığının önemini en iyi bilen ve pek çok uygulaması ile dünyaya örnek olan ülkeler arasına başı çektiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Peki bunlar yeterli mi? Bu sorunun yanıtı çok net bir şekilde ‘kesinlikle hayır!’… Bugüne kadar ormanlarımız için yaptıklarımız dünyaya örnek olacak düzeyde olsa da gelecek nesiller için çok daha fazlasına ihtiyaç var. Bu güzel ülkenin yarınlarda daha yeşil olabilmesi için en az fidan dikmek kadar önemli bir şey yapabiliriz. O da ağaç sevgisine, orman bilincine sahip daha çok insan yetiştirmek. Nesillerimizin ‘fidanı’ çocuklarımızı, gençlerimizi yarının daha yeşil ve yaşanabilir Türkiye’sinin güvencesi haline getirmeliyiz. İşte bunun için, Türkiye’de yaşayan ya da Türkiye’de yaşamayıp kalbi bu topraklar için atan herkesi, genç yaşlı tüm bireyleri yarınların daha yeşil ülkesi için ‘Geleceğe nefes ol’ diyerek toplumsal bir bilinçlenme seferberliğine çağırdık” şeklinde konuştu. 

ÇİFTE DÜNYA REKORU MÜJDESİ
Konuşmasında Geleceğe Nefes Seferberliği kapsamında Türkiye’nin iki Guinness Dünya Rekoru’na da imza atacağı müjdesini veren Pakdemirli, şunları söyledi: “Bu büyük fidan dikme seferberliğini anlatırken hep ‘Dünya rekoru kıracağız’ demiştik. Bu seferberliği uluslararası düzeyde bir rekor ile de taçlandırmak istiyoruz. Geleceğe Nefes Seferberliği Türkiye’ye bir değil 2 Guinness Dünya Rekoru getirecek.  Çorum’da hazırladığımız dikim alanında Guinness hakemlerinin gözlemciliğinde halen 232.647 adet fidan ile Endonezya’ya ait ‘1 saatte en fazla fidan dikme’ dünya rekorunu da, 1 saat içinde bundan daha fazla fidan dikerek Türkiye adına tescil ettireceğiz. Halkımızın bu kadar benimsediği seferberliğimizde istedik ki, fidanlar gibi bir rekora da halkımız ortak olsun. Bunun için de 11 Kasım’da halkımızın fidan dikerken çektiği fotoğraflardan oluşan bir dijital albüm hazırlanacak. Vatandaşlarımız, fidan dikerken çektikleri fotoğrafları bize gönderecek ve biz de bunu ‘Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na tescil ettireceğiz. Bu rekorumuz için de halkımıza ayrı bir bilgilendirme yapacağız. Böylece Geleceğe Nefes Seferberliği, çifte dünya rekoru ile taçlanacak.”