Anma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yavuzyılmaz ve Gökçe Gökçen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Dilek Kaya İmamoğlu, Nurcan Zeyrek ve çok sayıda CHP’li siyasetçi katıldı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DUYGUSAL VEDA: "BİR HİKAYEMİZ VAR"
Özgür Özel, Gülşah Durbay'a vedasında şu sözleri kullandı:
"Ağzında bir laf vardır Gülşah’ın. Mesela seçimi kaybediyoruz. Değerlendirme toplantısı yapıyoruz, ‘Niye kaybettik?’ falan. ‘Bir seçimi kazanmak için bir hikayen olacak. Bizim bu seçimde hikayemiz yoktu, o yüzden kazanamadık’ derdi. Bu sefer çok heyecanlı, hatta Saruhanlı’ya kayıtlı burası ve çok aklından geçmiyor. Ama biz de bir kadın belediye başkanı olsun istiyoruz. Gülşah başarır, diye istiyoruz. Onun konuştuğumuz sırada bana dedi ki ‘Kazanırız. Ferdi abiyle kazanırız’ dedi. Dedim ‘Hikayemiz var mı bu sefer?’ Dedi ki ‘Bu sefer bir hikayemiz var. Genel Başkan’ın memleketini kazanacağız.’ ‘Bu sefer bu hikayeyi yazacağız Genel Başkanım’ dedi. Ben de dedim ki ‘Bir hikaye daha yazarız.’ Şehzadeler ki burası eski Manisa. Yani biz Manisa belediye başkanı adayı olduğumuzda bu binaya aday oluyorduk eskiden. Dedim ki ‘Şehzadeler gibi bir yeri bir kadınla kazanırız.’ ‘Yazacağız o hikayeyi Genel Başkanım’ dedi."

"ALTI AYDA BİR TABUT BAYRAKLIYORUZ, YETER ARTIK"
"Dün gece Lal aradı. Bugün de babası cenaze arabasının içinde aynı şeyi anlatıyordu. İkisine de demiş ki ‘Çok acıklı bir hikaye yazdık biz.’ En son ağzından çıkan bu. Bu hikaye yazma lafı bitmedi, bitmedi, bitmedi. Burada bitti. Böyle bitti yani. Hepimizin başı sağ olsun ve bir yerde dursun artık.

Gülşah önden koşarken ben bir seçimde 14 kilo verirken alay ediyorlardı bizimle. O alay edildiğimiz şehirde, yüzde 6 oy aldığımız şehirde yüzde 60 oy aldık. İnsanlar oy verdi, iki oy verdi; birini Gülşah‘a verdi, birini Ferdi'ye verdi. Biz altı ayda bir tabut bayraklıyoruz. Yeter artık. Allah hepimize dayanma gücü versin. Bundan sonra da güzel bir gün görelim."

AİLE ADINA LAL DENİZLİ KONUŞTU: "ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIN"
Gülşah Durbay’ın ailesi adına konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, kürsüde duygu dolu anlar yaşadı. Denizli, Durbay’ın hayatını mücadeleyle geçirdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Yıllar geçtikçe hem mücadelemizde yükseldi hem de birçok alanda eğitimini tamamladı. Gülümün güzel ailesi, o sizin evladınız olmayı çok sevdi. O tüm ailesinin gururu oldu. Sen kısacık ömrüne unutulmaz kadar güzel bir hikaye sığdırdın ve çok büyük başarılara imza attın. İyi ki geçtin bu memleketten."

GÖKÇE GÖKÇEN: "SANA İFTİRA ATANLARI AFFETMEYEREK GİTTİN"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Gülşah Durbay’ın genç yaşına rağmen verdiği mücadelenin unutulmayacağını belirtti. Gökçen, "Sana iftira atanları affetmeyerek gittin. Çünkü bu kirliliğin sadece seni değil, cesaret gösteren tüm kadınları hedef aldığının farkındaydın" dedi.

DEFİN VE TAZİYE PROGRAMI AÇIKLANDI
Belediye önündeki törenin ardından Gülşah Durbay için Hatuniye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda kılınacak cenaze namazının ardından Durbay, Saruhanlı ilçesi Koldere Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Taziyelerin, saat 16.30’dan itibaren Koldere Fatih Sergi Salonu’nda kabul edileceği bildirildi. İlk üç gün taziyeler burada yapılacak, dördüncü günden itibaren ise Koldere’deki aile ikametinde devam edecek.





