TÜRK Eğitim Derneği'nin (TED) projelendirdiği, Canon tarafından desteklenen '1000 Turna 1 Umut Projesi' hayata geçti. Aralarında ünlülerin yer aldığı projede, maddi olanaksızlık içindeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması amaçlanıyor.

TED, Canon ile iş birliği yaparak, maddi olanaksızlıklar içindeki çocuklara el uzattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan projeye destek ise ünlü isimlerden geldi. Çağla Şıkel, Tanem Sivar, Beyza Şekerci ve Engin Hepileri gibi isimler, maddi olanaksızlıklar içindeki çocukların nitelikli eğitime ulaşabilmesi için harekete geçti. Anadolu ve Asya kültürlerinde bereket ve mutluluğu temsil eden 'Turna Kuşunu' merkezine alan '1000 Turna 1 Umut Projesi' 19 Mayıs’a kadar sürecek.

TURNALAR HAYAT BOYU EĞİTİM SAĞLAYACAK

Proje kapsamında gönüllüler online bağışlarını 'binturnabirumut.ted.org.tr' adresine yaparken, dijital ortamda hazırlanan şablonlar üzerinden kendi turnalarını tasarlayabilecekler. Gönüllülerin bağışları sayesinde yapılan her bin turna origamisi karşılığında bir çocuğun bir yıllık eğitim gideri karşılanacak. Birçok sanatçının kendi alanlarında turna figürleri tasarlayarak bağış yapmaya başladığı projenin ilerleyen süreçlerinde bu eserler de bağış karşılığı alınabilecek. TED'in projesine defter, origami kağıdı, zarf ve baskı desteği sunan Canon dışında, iş birliği yapmak isteyen markalara kampanya adına özel ürünler tasarlayıp satışa sunma imkanı da sağlanıyor. Projeye destek olan proje elçilerinin özel tasarımları defterlere basılıp, satışa sunuluyor. Çocuklara umut olmak adına yola çıkılan bu projeye destek veren sanatçıların heykel, tablo ve mikro art gibi eserleri ilerleyen günlerde destekçilerin beğenisine sunulacak.