Bu yıl ramazan faaliyetlerini "Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" temasıyla yapacak olan vakıf, iftar sofrası kurma, gıda, alışveriş kartı ve bayramlık kıyafetini kapsayan 61 milyon lira değerindeki yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kurulduğu günden bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran ve bu yıl da "Kardeşini Unutma, Beklenen Sensin" temasıyla ramazan yardımlarını yapacak olan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), hayırseverler ile dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüleri kuracak.

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle geçen yıl ramazanda 39 ülkede faaliyet yapıldığını, bu yıl ise planlama ve koordinasyon çalışmalarının daha sistematik şekilde düzenlenmesi dolayısıyla 75 ülkede ramazan yardımı yapılacağını bildirdi.

Açık, bu kapsamda yurt içinde 100 liralık 77 bin 10 alışveriş kartı, 200 lira değerinde ürünlerin bulunduğu 1100 gıda kolisi ile ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklara 150 liralık 7 bin 400 bayramlık kıyafetin dağıtılacağını aktardı.

Yurt dışında ise 99 bin 810 gıda paketi, 58 bin 350 iftar-kumanya ve 14 ülkede 11 bin 750 bayramlık kıyafetin dağıtılacağını bildiren Açık, şunları kaydetti:

"Belki de hayatları boyunca hiç bayramlık kıyafet almamış yavrularımızı sevindireceğiz. Toplamda 569 bin 150 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle duası ve umudu Türkiye olan kardeşlerimizle kucaklaşıp gönül köprüleri kuracağız. Vakfın Genel Merkezi tarafından 31 milyon Türk lirası, ülke genelindeki 1003 şubemizin de destekleriyle toplamda 61 milyon Türk lirası bütçeyle mazlum ve mağdura yurt içi ve yurt dışında yardım ulaştırmış olacağız."

Vakfın internet sitesi ve telefondan kısa mesaj yoluyla yardım yapılabiliyor

Açık, yurt içi yardımlarının büyük çoğunluğunun şubelerin koordinasyonunda hayırseverlerin destekleriyle gönüllü ve görevlilerce organize edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz bu ayda insanlığın kimsesi olmaya çalışacak, hiç tanımadığımız insanlara yardımlarınızı ulaştırarak aynı safta kıblemize yönelerek Rabb'imize iltica edecek ve içtenlikle yaptıkları dualara ortak olacağız. Bu yardımların yanı sıra Başkanlığımız ve vakfımızla birlikte yürüttüğümüz 'Hediyem Kur'an Olsun' projesi kapsamında hayatları boyunca Kur'an-ı Kerim'i mushaf olarak görmemiş kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim de hediye edeceğiz."

Vatandaşların ramazan boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet, iftarlık-kumanya gibi bağışlarını "www.tdv.org" ve "bagis.tdv.org" adreslerinden online yapabileceği gibi müftülükler, TDV ve PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapabileceğine dikkati çeken Açık, "Bağışçılarımız tüm GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan 5601'e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 28 Türk lirasıdır." açıklamasında bulundu. (AA)