İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'insalgının ülkeye yayılması sonrasında başlattığı ‘Başkanın Günlüğü’ dizisindeki paylaşımında bugün, televizyon haberlerinde  İzmir'in fiziki mesafe kuralına uymayan kentler arasında gösterilmesine üzüldüğünü belirtti. Örnekköy'de de bir tesisin sağlıkçılar için hazırlandığını söyledi. Büyükşehir'in yürüttüğü dayanışma kampanyaları ve yardımlar için diğer partileri ve sivil toplum kuruluşlarını da beklediklerini ifade etti.

İşte Başkan Soyer'in o paylaşımı;

"Günaydın sevgili İzmirliler,

CHP İl Başkanlığı ve Konak Belediyesi’nin de desteğiyle alınan yardım kolilerini Konak Çimentepe’de İl Başkanımız Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile desteklediğimiz ailelere ulaştırdık. Dayanışma kampanyamıza tüm partileri, sivil toplum örgütlerini de davet ediyorum.

Sağlıkçılar hepimizin göz bebeği. Onları rahat ettirmek, aileleri için endişelenmelerini önlemek için Konak ve Kahramanlar semtinde iki otel, Balçova’da bir yurt tahsis ettik. Günde 180 sağlıkçımız bu tesislerde konaklıyor. Merkezde bir oteli daha hizmetlerine sunacağız.

Örnekköy’de de 100 yataklı bir tesisi hazırlıyoruz.

Onların endişeden uzak sağlık hizmetine odaklanmaları için ne gerekiyorsa yaptık yapmaya devam edeceğiz.

Evinden çıkamadığı için bize İzmir HİM üzerinden ulaşarak su aboneliği konusunda destek isteyen 65 yaş üstü büyüklerimizle, engelli kardeşlerimize İZSU ekipleri evlerine giderek yardımcı oldu.

65 yaş üstü ve 1-5 yaş arası çocuklu desteklediğimiz 2 bin 15 aileye gıda paketi ulaştırıldı.

1-5 yaş arasında 2 bin 293 çocuğumuza sütlerini götürdük.

Çevre sağlığı ekiplerimizin bir günde 233 taksi durağı, 212 minibüs durağı, 830 otobüs, il sağlık ocağı, 10 eczane, 5 banka, 47 kamu hizmet binasını dezenfekte ettiklerini söylersem ne kadar yoğun çalıştıklarını daha iyi anlayacaksınız.

Televizyon haberlerinde fiziki mesafe kuralına uyulmayan kentler arasında İzmir’i görmek çok üzücü ve endişe verici. Ne olur zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım, çıkmak zorunda kalıyorsak da kurallara uyalım.

Hoşça kalın, evde kalın, sağlıkla kalın."