Karşıyaka Belediyesi, geri dönüşümü yaygınlaştırmak ve gelecek nesillerde çevre bilincini artırmak amacıyla yepyeni bir kampanyaya imza attı. Kampanya kapsamında kent genelindeki çocuk ve gençlere atık metal kutularının toplanması ile ilgili olarak çağrıda bulunuldu. En fazla atık metal kutusu toplayan gençlerin bisiklet ile ödüllendirileceği belirtildi.

Karşıyaka Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya, 8-12 ve 12-18 yaş olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Kampanyaya katılıp bisiklet kazanma şansını elde etmek isteyen çocuklar ve gençler 15 Mart 2021 tarihine kadar belediyeye başvurabilecek. Atık metal kutuları, 16 Mart 2021 tarihinde saat 14.00’te Girne Kültür Park içerisinde bulunan Muharrem Candaş Spor Salonu’nda toplanacak. Metal kutuların tartılmasının ardından, her iki kategori için de en fazla kutu toplayan birinciler belirlenecek. Birincilik ödülü hakkında açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “Birinci olan çocuğumuz ve gencimiz bisiklet ile ödüllendirilecek” dedi.

Karşıyaka Belediyesi'nin yürütmüş olduğu ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında düzenlenen kampanya hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri konu hakkında şunları kaydetti: “Doğayı korumak, gelecek nesillerde çevre bilincini artırmak için böyle bir kampanya düzenledik. Amacımız vatandaşları ambalaj atıklarını toplamaya teşvik etmek ve bu atıkların ekonomiye geri kazanımını sağlamak. Bu sayede hem doğamızı korumuş hem de sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak için çabalamış olacağız. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz, doğayı koruyarak baharı yeni bisikletleri ile karşılasınlar.”
Habere ait fotoğraf ve görüntülere ftp adresimizden ulaşabilirsiniz.