İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, dünya genelinde ‘Global Aktif Şehir’ unvanını alan 8’inci yer olmayı hedefleyen Konak Belediyesi için 5 iletişim kampanyası geliştirdi.

Yaklaşık iki ay boyunca, 7’şer kişilik 5 grup halinde çalışan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar’a projelerini sunma imkanı buldu. Rektör Aşkar ve Başkan Batur, iki kurum arasındaki iş birliğinin önümüzdeki süreçte daha da geliştirilmesine yönelik ‘iyi niyet protokolü’ imzaladı, öğrencileri de yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. İEÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencileri, “İletişim Kampanyası Tasarımı” dersi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalara ocak ayında başladı. Gruplara ayrılan, profesyonel bir ajans gibi çalışma metodu belirleyen İEÜ’lü gençler, sosyal ve çevreci politikaları temel alan sıra dışı fikirler üretti, bu yıl ‘Global Aktif Şehir’ olmayı hedefleyen Konak’a destek vermeyi amaçladı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Akademisyenlerinin de yönlendirmesiyle hummalı bir çalışma yürüten İzmir Ekonomili gençler, Konak için farklı sloganlar da belirleyerek birbirinden özel iletişim kampanyaları oluşturdu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, öğrencilerin hazırladığı projeleri incelemek ve sunumları bizzat dinlemek amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne geldi. İEÜ Çok Amaçlı Salon’da, Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar ve İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu’nun da yer aldığı toplantıda sunumlarını yapan öğrenciler, çalışmaları ve önerileriyle beğeni topladı.

‘KAMPÜS İZMİR’ MODELİNİN YANSIMASI
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Aşkar, İzmir’e katkı sağlayan çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyerek, “Üniversite-şehir bütünleşmesini sağlamak amacıyla ‘Kampüs İzmir’ modelini hayata geçirdik. Bu doğrultuda, üniversitemizin birçok kurum ve sektörle doğrudan iş birliği yapmasına fırsat tanıyan çok sayıda protokolümüz bulunuyor. Öğrencilerimizin hazırladığı iletişim kampanyaları da kurumlarla yaptığımız iş birliklerinin başarılı ve somut bir yansıması. Konak’taki tüm yaş gruplarının aktif hayata katılmasını hedefleyen, vatandaşlarımızı daha sağlıklı bir yaşama hazırlayan ve toplumsal fayda güden bir projede, öğrencilerimizin fikirlerini ve katkılarını görmek bizler için gurur verici. Öğrencilerimizin, yaşadıkları çevreye destek veren ‘dünya vatandaşları’ olarak mezun olmaları için onlara her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Şehrimize ve ülkemize katkı sağlayan, toplumumuzu dönüştürmeyi hedefleyen çalışmalarımız artarak sürecek” dedi.

GENÇLERİN FİKİRLERİ BENİ HEYECANLANDIRDI
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, vatandaşa dokunan bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını belirterek, bu doğrultuda gençlerin dinamizmi ve bakış açısının da kendilerine yol gösterdiğini söyledi. Batur, “İlçemizin ve kentimizin gelişimine katkı sağlayacak, vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak projeler üretmeyi çok önemsiyor, bunun için adımlar atıyoruz. Belediyemiz bünyesindeki ‘Ar-Ge Müdürlüğü’nü de bu amaçla kurduk. Kentin en önemli dinamiklerinden biri olan üniversiteler, bu konudaki en büyük yardımcılarımızdan biri. Üniversitelerin, akademisyenlerin, gençlerin fikirlerini her daim çok önemsedik, önemsemeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin projelerini, fikirlerini dinlerken çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Gençlerin projeleri, ‘Global Aktif Şehir’ yolunda bizi ön plana çıkaracak. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GLOBAL AKTİF ŞEHİR NEDİR?
Global Aktif Şehir; Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFİSA), Sürdürülebilir Sağlık Derneği (EVALEO) ve Uluslararası Spor ve Kültür Derneği (ISCA) gibi uluslararası kuruluşların iş birliğiyle gerçekleştirilen; vatandaşların şehir hayatına aktif katılmasını sağlayacak faaliyetler düzenlenmesini teşvik eden bir projedir. Şu anda dünya çapında 7 kent (İngiltere-Liverpool, İsviçre-Lausanne, Arjantin-Buenos Aires, Slovenya-Ljubljana, Norveç-Lillehammer, Almanya-Hamburg, Kanada-Richmond) Global Aktif Şehir unvanına sahiptir. Konak Belediyesi, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de bulunduğu 9 aday arasında yer almaktadır.