GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz hafta sonu Gaziemir’in birçok mahallesinde seçimler çift listeli yapıldı. Dün Atıf Bey ve Yeşil Mahalleri’nde sandıklar kuruldu. Atıf Bey’de oy kullanma işlemi 14.00-17.00 arasında, Yeşil’de ise 18.00-21.00 arasında yapıldı.

BİR AY ÖNCE KARAR ALINDI!
Başkan Arda’nın mahallesinde oy kullanma saati kriz yarattığı ortaya çıktı. Ekim ayı meclis toplantısında 10 Kasım’da başlayacak şekilde Almanya’daki şehirler ile kardeş belediye ön protokolü görüşmeleri yapmak için karar alındı. Başkan Arda ve beraberindekiler dün akşam üzeri Almanya’ya uçtu.

İLÇEYE BİLDİRİLMESİNE RAĞMEN…
İddiaya göre; Başkan Arda’nın Almanya’ya gideceği ilçe başkanlığına bildirildi. Buna rağmen ilçe başkanlığı Yeşil Mahalle’deki seçimi 18.00’a yapılmasına karar verdi. Bu duruma Arda’ya yakın partililer tepki gösterdi. Gündeme Bakış’a konuşan partililer, “İlçe Başkanı durumu bilmesine karşın kasıtlı olarak Yeşil Mahalle’de akşam 18.00’da seçim yaptı. Bu yüzden de Başkan oy kullanamadı” dedi.  

BEYAZ LİSTE KAZANDI
Bu mahalledeki seçimi, CHP Gaziemir İlçe Başkanları Yüksel Demirsoy, Umut Tekin’in desteklediği beyaz liste kazandı. Beyaz 121, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, eski Belediye başkanı Halil İbrahim Şenol’un desteklediği mavi liste ise 105 oy aldı.