GÜNDEME BAKIŞ - YENİ Parti Buca İlçe Başkanlığı ön seçimi, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Ön seçimde partinin iktidar hedefini vurgulayan Aytekin, 2023’teki kurultay sürecinden 31 Mart 2024 yerel seçimlerine, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinden örgütlenme modeline kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

“İLK SEÇİMDE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Konuşmasında 4-5 Kasım kurultayını hatırlatan Aytekin, Genel Başkan’ın ilk seçimde partiyi birinci parti yapma sözü verdiğini belirterek, “Aradan 5 ay geçti ve 31 Mart 2024’te Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi 47 yıl sonra birinci parti oldu. Verilen sözü tutmanın gururunu yaşadık ama yan gelip yatmadık” dedi.
Cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecine de değinen Aytekin, adayın kapalı kapılar ardında değil, vatandaşların katılımıyla belirlendiğini savundu. Aytekin, “Seçime 4 yıl varken milletimiz adayını seçti. Bu da ülkede bir ilkti. Madem halkın iktidarını kuracaktık, halk Cumhurbaşkanı adayını seçmeliydi” ifadelerini kullandı.

YENİ Partili Taşkın'dan AK Parti'ye geçen Yıldız'a: Şantaja direnemedi belli!
YENİ Partili Taşkın'dan AK Parti'ye geçen Yıldız'a: Şantaja direnemedi belli!
İçeriği Görüntüle

“İKTİDARA KOŞTUĞUMUZU FARK ETTİLER”

Partiye yönelik operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aytekin, iktidarın YENİ Parti’nin yükselişini gördüğünü öne sürdü. Belediyelere yönelik operasyonları eleştiren Aytekin, “Bizim gördüğümüzü iktidar da gördü ve partimizin iktidara koşmakta olduğunu fark etti. Belediyelerimize operasyonlar yapıldı” diye konuştu.

Partisinin mücadele sürecini de anlatan Aytekin, Türkiye’nin 22 ilinde örgütleriyle bir araya geldiklerini belirterek, “Biz hakkımız olanı alacaktık ama millet başka istikamet tarif etti. Partinin adını koyan, kuruluşunu gerçekleştiren, bütçesini koyan milletti ve YENİ Parti milletin partisidir” dedi.

“DELEGE SİSTEMİNİ TARİHE GÖMÜYORUZ”

Buca’daki ön seçimin parti içi demokrasi açısından önemine dikkat çeken Aytekin, üyelerin doğrudan oy kullanacağı yeni örgütlenme modelini anlattı.

Buca’nın üye sayısı 400’ün üzerinde olan 308 ilçeden biri olduğunu belirten Aytekin, “306 ilçemizin kongresini yaptık. 307’nci Buca oldu. Bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız. Delege sistemini kaldıralım, ilçe başkanını, il başkanını, genel başkanı üyeler seçsin dedik. Bir ilki gerçekleştiriyoruz ve delege sistemini tarihe gömüyoruz. İlçe başkanını üyeler seçiyor” ifadelerini kullandı.

Geçmişteki kongre süreçlerinin parti içinde ayrışmalara yol açtığını savunan Aytekin, yeni sistemle örgütteki bölünmelerin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

“BU SALONDAN HEP BİRLİKTE KAZANARAK ÇIKACAĞIZ”

Buca’da iki adayın yarıştığını hatırlatan Aytekin, ön seçim sonucunda kazananın yanı sıra kaybeden adayın da parti içinde görev alabileceğini vurguladı.
Aytekin, “Bu salonda iki kardeşimiz yarışacak. Her ikisi de genel merkezimize ve parti yöneticilerine eşit mesafededir. Bu salondan hep birlikte kazanarak çıkacağız. Kim kaybedecek? Bu salonda kavga çıksın diye bekleyenler kaybedecek. AK Parti’nin foncuları kaybedecek. Türkiye’yi sömürenler kaybedecek. Koşa koşa diz çökenler kaybedecek” dedi.

Parti içinde herkese yer olduğunu belirten Aytekin, sözlerini iktidar hedefiyle tamamladı:

“Biriniz ilçe başkanı olacak ama diğerine de alan açacağız. Bu partide herkese yer var. Yeter ki iyi niyetli olalım ve çalışalım. Yeter ki bir olalım, yan yana duralım. Bunu başardığımız takdirde YENİ Parti ilk seçimde kendi içinden bir evladını Cumhurbaşkanı, YENİ Parti’yi de iktidar yapacağız.”