GÜNDEME BAKIŞ - EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'dan son yapılan düzenleme ile bankalardan çekilen dövizler üzerinden komisyon alınacak olmasına tepki gösterdi. Yorgancılar, "Bankalardan dolar çekenden komisyon alınıyor son derece yanlış bir uygulama geleceğe bakmamız gereken dönemde geçmişe dönüyoruz" ifadelerini kullandı.  

3 BİN DOLARIN ÜSTÜNE BİNDE 3  
Merkez Bankası'nın 4 Ağustos'ta yayımladığı tebliğ ile izin verdiği nakit döviz talebine komisyon uygulaması bankalar tarafından uygulanmaya başlandı.

Bunun üzerine bankalar da kendileri için maliyet oluşturan fiziki döviz taleplerinde komisyon kesmeye başladı. Bir kamu bankası 3 bin doların üstünde nakit döviz talebi olanlara binde 3 komisyon alırken diğer kamu bankalarında binde 2 ile 5 arasında komisyon kesilmesi bekleniyor. Büyük bir özel bankanın 20 bin doların üstüne binde 1.5, orta ölçekli bir diğer bankanın ise binde 2 oranında komisyon almaya başladığı öğrenildi. Nakit olmayan döviz talebinde yani örneğin internet sitesinden yapılan döviz alım satımı ile transferlerinde ise komisyon alınmıyor. Aynı durum döviz bozdururken de geçerli. Döviz bozdurulduğunda herhangi bir komisyon ödenmiyor.