Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından projelendirilen ESO PARK Yaşam Alanının lansmanı  görkemli oldu. Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Ahmet Birol Aydınhan’ın organizasyonu altında yapılan tanıtım toplantısına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile ilçe kaymakamı Önder Can da katıldı.

Toplantı salonlarından restorana, kültür merkezinden ahi çarşısına, etkinlik alanlarından yazlık sinemaya kadar birçok mikro projeyi barındıracak ESO PARK Yaşam Alanının lansmanı 8 Mart Kadınlar Günü gerçekleştirildi. Toplantıya Urla esnaf sanatkarı ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

TÜM RENKLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ…
Urla’ nın kültür mozaiğine önemli bir simge kazandırmak istediklerini kaydeden Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol AYDINHAN, “Her dönem farklı kültürlere, sanata, zanaata, faaliyete, kapı açmış Urla’nın neşesini, işini, aşını, bayramını, düğününü bir araya getirmek, duygularını ortak ve yoğun yaşatabilmek için yola çıktık. Bu yolda Urla halkı ve esnafımızla birlikte yürürken, özden gelen değerlerimiz ile değişen Urla kültürünü sentezlemeyi ve  Urla’nın tüm renklerini bir araya getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Aydınhan, ‘ Yakın zamanda eklenmesi hedeflenen 40 dükkan ile, sanatkar ve zanaatkarlara ev sahipliği yapacak Ahi Çarşısı ile, yenilikçi teknolojiler kullanılarak yapılacak çok amaçlı kültür merkezi ile ESO PARK Yaşam Alanı sadece Urla değil İzmir’in cazibe noktalarından biri haline gelecek.

ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ
Vatanı  için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın aileleri bizimde ailemizdir. Onlara ESO PARK’ın kapıları sonuna kadar açıktır. İstedikleri her türlü organizasyonu ücretsiz yapacağız bu bizim boynumuzun borcudur. Ayrıca odaya kayıtlı esnaf sanatkara da  %25 indirimle hizmet verilecek’ dedi.

ESNAFI TOPLUMSAL KONUMU
ESO PARK Yaşam Alanı projesi hakkında bilgi alan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da başkan Aydınhan’ı ve oda yöneticilerini kutladı.ESO PARK Yaşam Alanı’nın örnek bir proje olduğuna dikkat çeken Mutlu, ‘ Pek çok ilki barındıran proje nisan ayından itibaren hizmet verecek. İçinde barındırdığı restaurant, snack bar, kapalı ve açık etkinlik alanları, mini hayvanat bahçesi, temiz havası, organik yiyecekleri ve uygun fiyatları ile Urlalıların ve dışarıdan gelen misafirlerin ilgi alanı olacağına inanıyorum.

Esnaf sanatkarların toplum içinde farklı bir konumu vardır. Sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da tarihten bu yana topluma yön veren, birlik ve beraberliğe katkı koyan bir kesimi oluştururlar. ESO Park projesi bu söylemlerimizin gözle görülür somut bir ispatı olmuştur. Projeye emek veren herkesi ve oda yöneticilerini gönülden kutluyorum.’  dedi.