Türkiye’nin artan turizm gelirleri, yabancı markaların da iştahını kabarttı. Dünyanın en çok takip edilen lu=ury sektöründe faaliyet gösteren Bvlgari ve Rosewood markaları, İzmir’de otel veya otel olmaya elverişli arazi arayışına girdi.

2020-2022 döneminde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de toplamda 7 otelin faaliyete geçeceği, bunlara ek olarak Çeşme bölgesinin de yabancı markaların gündeminde yer aldığı öğrenildi.

Önümüzdeki yıllarda Hilton Grubu’nun lüks markası Cirudo, Radisson Collection gibi markalar Bodrum’da otel açmayı planlarken, Bvlgari ve Rosewood ise rotayı İzmir’e çevirdi. Çeşme başta olmak üzere alternatif olması ve yapılacak yatırımın geri dönüşüm süreçleri ile birlikte, Urla ve Foça da değerlendirme kapsamına alındı. Üst gelir grubu ve lüks segmentine yönelik planlanan otel projeleri, yurt dışı müşteri kitlesine yönelik, luxury segmentine uygun otel projesini hayata geçirmeyi planladıkları öğrenildi.

İzmir’e gelen lüks segmenti markaları başarılı olması, turizm yatırımı yapmak isteyen firmaların ilgisini de arttırıyor. Türkiye’de lüks ürünlere gösterilen ilginin, lüks segment ürünlere ilgi duyan, harcama motivasyonu yüksek turistlerin dikkatini çekeceğine vurgu yapılırken, planlanan yatırımların, çok turistten ziyade, özellikleri olan nitelikli turistlere hitap edebilecek potansiyel müşterileri çekmek olduğu belirtiliyor.

2020-2022 DÖNEMİNDE AÇILACAK LUFURY OTELLER:

1-JW Mariott İstanbul Bosphorus Karaköy 2020

2-Jumeriah Ataköy 2020

3-Mandarin İstanbul Ortaköy 2020

4-Peninsula İstanbul Karaköy 2020

5-Radisson Collection Bodrum 2020

6-Cirudo Bodrum 2021

7-Indigo Group Kapadokya 2020