Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, yılın ilk meclis toplantısında 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Odanın yapacağı Kongre Merkezi’nin TTO meclisince onaylanması vesilesi ile meclis üyelerine teşekkür eden Olgun, “Oda hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi, üyelerimize daha etkin hizmet verilmesi ve verimliliğin artırılması için odamız bünyesinde Dış Ticaret Birimi kuruldu. Daha önce kapasite raporu, bilirkişi ve ekspertiz raporları için dışarıdan hizmet alırken artık bu hizmeti bünyemizdeki mühendisimiz ile sağlamaya başladık.  Üyelerimize ve çalışanlarına güncel değişiklikler ve sektörel gelişmeler ile ilgili olarak eğitim, seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. İşverenin personel ihtiyacını karşılaması hem de iş arayan vatandaşlarımızın işsizliğine çözüm bulmak için bu sene İŞKUR Hizmet noktamız oldukça faal çalışıyor. 2019 yılı içerisinde üyelerimizin katılımlarıyla karşılıklı ticaretin gelişmesi için Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Trabzon ve Rize’ye iş ve inceleme gezileri düzenledik.” dedi.
KONGRE MERKEZİ GELİYOR
Meclis toplantısında kabul edilen Kongre Merkezi ile ilgili bilgi veren Olgun “Geçtiğimiz haftalarda bir akreditasyon denetimine girdik ve başarılı bir sonuç aldık. Eksiklerimizi iyileştiriyor, artı yönlerimizi ise sürekli geliştiriyoruz. Torbalı’da hali hazırda bulunan Belediye’nin 900 kişi kapasiteli bir kültür merkezi var ancak bu gelişen ve büyüyen Torbalı için yeterli değil. Hem ilçemizin bu sıkıntısını gidermek hem de İzmir’in ekonomi ve ticaret ile ilgili toplantılarının düzenlenebileceği odamız hizmet binası 5 ve 6. katlarında 350-400 kişilik Kongre Merkezi’nin inşası için meclisimizden yetki aldık” şeklinde konuştu. 2019 yılı sonu itibariyle TTO’ya 364 yeni üye kaydı yapıldığını ifade eden Olgun “Yeni üyelerimizle birlikte üye sayımız 3 bine çıktı. 2020 senesi için arkadaşlarımızla birlikte yeni planlamamızı oluşturuyoruz. Mobilya sektörüne yönelik bir URGE projesi üzerinde çalışmalara başladık. Göreve geldiğimizden beri tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu çerçevede kooperatiflerimizle daha çok işbirliği yapacağız. Bu çalışmalar kapsamında da geçtiğimiz haftalarda Torbalı ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile protokol imzaladık” dedi.
MADDİ ZARARLAR OLUŞUYOR
Her hafta düzenli olarak üyelerle gerek iş yerlerinde gerek ise odada bir araya geldiğini belirten Olgun “Yaptığımız anketler ve yüz yüze görüşmelerde en büyük şikâyet elektrik dağıtım şirketi ile ilgili. Daha önce Torbalı Ticaret Odası tarafından defalarca dile getirilen ve GEDİZ A.Ş. yetkililerinin de katılımıyla toplantılar düzenlenmesine rağmen elektrik kesintisi sorunu çözüme kavuşturulamadı. Gerekli yatırımlar yapılmıyor. Özellikle Yazıbaşı, Ayrancılar, Subaşı, Karakuyu ve Pancar bölgesinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarında mağduriyet yaratan bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Kalıplı imalat yapan üyelerimizin büyük kayıpları var. Özellikle plastik sanayiinde faaliyet gösteren firmaların elektrik kesintileri anında makinalarda kalan hammaddelerin donmasıyla maddi kayıplar yaşanıyor. Her platformda ödediğimiz verginin karşılığını alamadığımızı dile getiriyoruz. Maalesef ilçemize bu başarıyı yaşatan sanayicilerimizin bu çağda zaman zaman elektriksiz kalması kabul edilemez. Kabloya kuş pislese elektrik kesiliyor. Saatlerce elektrik kesintisini gideremeyen Gediz A.Ş, sanayicinin 3 gün içinde ödenmeyen faturası anında kesinti yapıyor kesiyor.” şeklinde sitem etti.