Temmuz ayının yaklaşmasıyla beraber memur, emekliler Maaş zammına odaklanmışken asgari ücretlilere yönelik de yeni gelişmeler ortaya çıkmaya başladı.

TİSK'ten asgari ücrete Zam görüşmeleri için mesaj geldi. TİSK'ten yapılan açıklamada "Tüm taraflara çözüm olacak formüller için işbirliğine hazırız. Asgari ücretin değerlendirilmesi için yapılacak toplantıda masada olacağız. Asgari ücretle ilgili olası bir değerlendirmeye olumlu yaklaşacağız" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Başkanı Ergun Atalay ile geçtiğimiz hafta görüşmüştü. Görüşme sonrasında Atalay “A’dan Z’ye her şeyi konuştuk. Asgari Ücret konusunu ele aldık. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde ilgili bakanlarla çalışmaları görüşüp bize haber vereceğini söyledi. Rakam konuşmadık. Asgari ücretlinin durumlarını anlatma imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımız çalışma yapıyoruz dediler, bir rakam yok. Güzel bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanımız her şeyin farkında olduğunu söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımız çalışma arkadaşlarım çalışma yürütüyor bilgisini verdi" açıklamasını yapmıştı.