2008 yılında kendi bünyesinde akaryakıt istasyonu kuran ve ortağına litrede piyasanın 30 kuruş altında akaryakıt sunan kooperatif indirim oranını 40 kuruşa çıkardı. Akaryakıt tankerleriyle üreticilerin işletmelerine de akaryakıt servisi yapan kooperatif, ortaklarına süt bedeli karşılığında hizmet verdiği için aynı zamanda finansman desteği de sağlamış oluyor. Yani akaryakıtını bugün alan üretici ürettiği süt ile ödemeyi bir sonraki ay yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Mazota her gün yeni zamların geldiği dönemde kooperatif olarak şartları zorlayarak imkanlarımız ölçüsünde üreticimize indirim yapıyoruz. Toplu alımla daha ucuza mal edip, akaryakıt bayisinin bize sağladığı indirimi doğrudan ortaklarımıza yansıtıyoruz.
Çünkü üretici tam ekim biçim dönemi olan bugünlerde mazota gelen zamlarla ciddi yaralar alıyor. Biz de kooperatif olarak tüm gücümüzle yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Kooperatifçiliğin ana ilkesinin “Korumacılık” olduğuna değinen Eskiyörük, şunları söyledi:
“Üretim maliyetlerinin düşürülmesinin, kalitenin arttırılmasının, üreticinin ve tüketicinin korunmasının en etkin yolu kooperatifleşmedir.
Ülkemizde kooperatifleşme öncelikli devlet politikası haline getirilip geliştirilirse birlik olan üretici acımasız piyasa koşulları karşısında kendini koruyabilir. Aksi takdirde bu şartlarda aile işletmelerinin
yaşaması mümkün görünmüyor. Küçük aile işletmeleri kooperatifler çatısı altında birleşerek kendilerini geliştirecek ya da yok olacaklar. Bu süreçte Devlet de desteklemeler ile kooperatifçiliği teşvik etmelidir. ”