İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) İzmir Kent Zirveleri-15 kapsamında düzenlenen toplantının açılış konuşmalarını İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay yaptı. Sempozyum sonunda Türk Otomotiv Sektörü’ne emek verenler kapsamında Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal’a bir plaket ve kendi portresinin bulunduğu yağlıboya bir tablo verildi.

Bu ödüle layık görülmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal, hayatı boyunca emek odaklı yaşadığını ve emeğin değerine inandığını söyledi. Üretmenin önemine ve değerine vurgu yapan Uysal, “Bağlantı elemanları sektörünün ülkemizdeki en büyük temsilcisi konumundaki Norm Holding’in özellikle otomotiv sektörüne yaptığı üretim son derece büyük. Bu anlamda otomotiv sektörüne emek verenler olarak ödüllendirilmek benim için gurur verici. Bu ödülü tüm Norm ailesi adına alıyor ve tüm emekçilerimize armağan ediyorum” dedi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

“Dünya Otomotiv yan Sanayii’nde Türk otomotiv yan sanayii yeri, ihracat gücü, fırsatlar ve beklentiler” konulu oturuma Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal, Cevher Grubu adına Oğuz Özmen, Otomotiv İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Eren, Tiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki katıldı. Türkiye otomotiv sektörünün geçmişten günümüze gelişim sürecinin değerlendirildiği ve şu anki durumunun tahlil edildiği sempozyumun bir diğer oturumunda ise “Otomotivde dijital dönüşüm” konuşuldu. Oturumda Maxion İnci adına Murat Ateş, Sanayide Verimlilik ve Kısıt Yönetim Danışmanı Gürol Ak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü Teknoloji Geliştirme Şube Müdürü Hakan Uzkat katıldı.

Sempozyum sonunda Merhum Cevdet İnci, Merhum Tonguç Ösen, Merhum Cemal Dirin anısına birer onur plaketi verilirken, Nedim Uysal ile beraber Mehmet Tiryaki, Haluk Özyavuz’a da birer plaket ve portrelerini içeren resim verildi.