GÜNDEME BAKIŞ -  Yargı kararıyla kapatılan Özkan Pazar yeri ilgili dün önemli bir gelişme yaşandı. Esnaf temsilcisi Faysal Acar, "Geçtiğimiz günlerde İzmir'i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile görüştük ve kendisi konuya müdahil oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, çözüm için girişimde bulundu ve İzmir Valiliği çalışma başlattı. Şu anda Bayraklı Manavkuyu Mahallesi'nde 6 bin metrekare bir alan bulundu. Teknik bazı konular var, inşallah çözüleceğine inanıyoruz. Bir komisyon bunun üzerinde çalışıyor. Bu yer esnafımızı çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

ESNAFIN TEMSİLCİ HAMDİ ERİŞEN!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, konuyla ilgili esnaf temsilcisinin böyle bir açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi. Esnafın temsilcisinin İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen olduğunu vurguladı.

VALİ BEY’E KONUYU AKTARDIK
Mutlu, “Manavkuyu’da boş bir arazi olduğunu bana Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila söyledi. Burası ilkokul alanı ve yaklaşık 6 bin metrekare bir alan. Ben Atila Başkana teşekkür ettim ve Hamdi Bey’le birlikte alana gittim.  Ardından da Tapu Kadastroya gittik. Buranın bin 600 metrekaresi Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Kalan kısmı ise Milli Eğitime ait.. Aziz Bey, ‘Ben bin 600 metrekareyi veririm’ dedi. Ardından Vali Bey’e gittim ve konuyu anlattım. ‘eğer buraya ilkokul yapılacaksa biz buraya pazar yeri yapılsın diye asla diretmeyiz. Böyle bir şey mümkün olmaz. Eğer Milli Eğitim, ‘buraya okul yapmaya gerek yok’ derse o zaman olabilir. Eğer okul yapılacaksa da o zamana kadar biz burada pazar yapalım’ dedim. Vali Bey de, “Milli Eğitimdeki arkadaş izinli. Gelsin, konuyu masaya yatıracağız’ cevabını verdi. Olayın özeti budur” dedi.