İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kentin ticari hayatına önemli katkılar koyduğuna dikkat çeken Ölçen, Demirtaş’ın artık eski vizyonunu sergileyemediğini de belirtti. Başkan Demirtaş’ın ticaret dünyasına gereken destekleri veremediğini de açıklayan Ölçen, “Değişmeyen tek şey değişimdir. İzmir Ticaret Odası yönetiminde yapılacak bir kan değişikliğinin kentin sosyal ve ticari hayatına ivme kazandıracağına inanıyorum’ dedi.

“MAHCUP OLDUK”
İhtisas fuarlarının sektör için çok önemli olduğunun altını çizen Naci Ölçen şunları söyledi: “İzmirli işadamları maalesef üretici-aracı-tüketici üçgenini kuran ve yeni pazarlar bulma imkanını sağlayan ihtisas fuarlarına bile katılamayacak noktaya geldi. Örneğin halı, laminat-lamine parke, pvc yer kaplaması ve duvar kağıdı sektörümüz için büyük önem taşıyan Gaziantep Halı ve İstanbul Yapı fuarları taleplerimize son 2-3 yıldır İZTO yönetimi duyarsız kaldı. Hannover Messe'nin tertiplediği Gaziantep ve Hannover fuarlarının yanı sıra İstanbul Yapı Fuarı için sektörümüze fuarcılık firmalarından, Gaziantep Ticaret Odası, Halı İhracatçıları Birliği ve Halıcılar Odasından muhtelif destekler verilmesine rağmen Oda’mızın ulaşım giderlerini karşılamaması nedeniyle üyelerimize karşı mahcup duruma düştük.” 

“ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”
El halıcılarının adı kullanılarak Kemeraltı Başdurak Camii işyerlerinin restorasyonlarının da yapıldığını hatırlatan Ölçen, “Ne var ki el sanatlarını koruma amacı altında yapılan çalışmaların ardından Ekrem bey taleplerimize gereken duyarlılığı gösteremedi. Bugün devlet çıkardığı kanunla AVM’lerde bile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere indirimli kira avantajı sağlanırken Başdurak Camii’nde kiralar standart bedellerin altına inmedi. İzmir iş dünyası Ekrem beye saygı duymaktadır ancak artık kendisi de üzerine düşeni yapmalıdır. Bu şekilde yola devam etmek ne İzmir’in ne de Ticaret Odası’nın lehine olmayacaktır” diye konuştu. 


İLGİSİZ KALINDI
‘Üretmediği mal için üretici ve satıcıyı müteselsilen sorumlu kılan 6502 sayılı ‘Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’da ve de taşınmaz malların değerlendirilmesinde dış eksper fiyatlamalarının gerçek değerleri yansıtmadığını söyleyen Meclis Üyesi Naci Ölçen, “Ucuz maliyetli yurt dışı akreditasyon kredilerinin KOBİ’lere aktarılması hususunda 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve 4389 sayılı Bankalar Kanununda da daha adil düzenlemeler yapılmasına ilişkin önerilerime ve sektör üyelerimiz için yaptığım diğer çalışmalara son dönemde Ticaret Odası’nca ilgisiz kalındı” ifadelerini kullandı.