MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, gündemdeki son ekonomik gelişmelere ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Saygılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu kararlar ve reform paketleri ile yapay bir şekilde yükselen doların sert bir düşüş yaşadığını söyledi. Saygılı, Türkiye'nin menfaatleri adına verilen ekonomik savaşta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek ve güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Saygılı, "Bugün ülkesine güvenen iş adamları için mutlu bir gün. Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklamanın iş dünyamız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını görmekteyiz. Türk lirasındaki mevduatların kur artışı karşısında korunacak olması dolarizasyonu ciddi anlamda önleyecektir. Bunun etkilerini piyasada görmeye başladık. TL mevduatına kur farkı getirilmesi bu paketin en önemli bileşenlerinden birisi olmuştur" dedi.

'MUTLAKA FİYATLARA YANSITILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Yeni ekonomik tedbirler kapsamında birçok adımın atılmasının kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Saygılı, "Özellikle ihracatçımızın kurdaki ataklardan dolayı yaşadığı fiyatlayamama problemine karşı kur garantisi getirildi. Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek ve bu işlem sonucunda ortaya bir fark çıkarsa ihracatımıza bu fark devlet tarafından ödenecek. Bu da ihracatımızı destekleyici güçlü bir adım oldu. TL'nin korunması adına çok önemli adımlar atıldı. Bu manada oluşan bu havayı çok önemsiyoruz. Kurda görülen artışların fiyatlara yansıma hızının aynı şekilde kurda görülen düşüşle birlikte mutlaka fiyatlara yansıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm halkımızın beklentisi de bu yöndedir" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin, bütün algı manipülasyonlarına karşı, geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu ifade eden Saygılı, "Son 20 yıldır yıllık ortalama yüzde 5,3 büyümeyi başaran ekonomimizin, bu süreci de atlatacağına inanıyoruz. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde uygulamaya konulan, üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı kazanımlarımızı daha da artırarak büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğimize inancımız tamdır" dedi.