TOBB 75. Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya giden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile beraberinde Meclis Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB delegelerinden oluşan heyet, ilk olarak Anıtkabir’i, ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti. Ziyarete Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekilleri M. Atilla Kaya ve Ceyda Bölünmez Çankırı da katıldı. İZTO’yu Balkanlar’da yatırım ve işbirliğine davet eden Şentop şunları söyledi:

“Çok sayıda soydaşımızın yaşadığı Balkanlar’a; yatırım, eğitim, kısacası her alanda eğilmek istiyoruz. Örneğin, Makedonya’ya yatırım yapmak lazım. Yakın bir zamanda Makedonya’nın AB’ye girmesi muhtemel. AB’ye girdiğinde de oradaki tüm işletmeler de AB’ye girmiş olacak. Bilhassa tarım ve hayvancılık çok gelişebilir gibi görünüyor. Çünkü çok tabi ortamlar var. O bakımdan, İzmir Ticaret Odası’nın ve iş insanlarımızın öncülük etmesini arzu ederim. Ayrıca 23 Haziran’da Makedonya’da 5. Sosyal Bilimler kongresi yapıyoruz. Uluslararası Balkan Üniversitesi,  sadece Rumeli ve Balkanların değil, Doğru Avrupa’nın önemli bir üniversitesi haline getirmek istiyoruz. O bakımdan, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile de işbirliği yapılabilir. Gerek Balkanların gerekse de Türki Cumhuriyetlerin alt yapılarının gelişmesi, sağlık ve mühendislik alanlarında çok talepleri var. O nedenle daha agresif çalışmamız lazım. Önümüzdeki günler buna müsait. Daha çok inisiyatifalırsak yeni kurulacak bir dünyada daha etkili bir Türkiye olur”

ÖZGENER’DEN İZMİR’E DAVET
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de TBMM Başkanı Şentop’u İzmir’e davet etti. Özgener, Şentop’u İZTO Meclis toplantısına davet ederek “Meclis toplantımıza katılabilirseniz bizi çok onurlandırırsınız” dedi. Makedonya konusundaki davet için ise Özgener “Makedonya bizim kardeş ülkemiz. Orada gerek yatırım gerekse de eğitim açısından ne yapmamız gerekiyorsa biz hazırız. Bu ilişkiler geliştikçe ülkemiz daha güçlü konuma gelecektir. Bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi.

TOBB’A İZMİR DAMGASI
İZTO heyeti, Ankara programının ikinci gününde ise açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği TOBB 75. Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurul kapsamında kurulan Yöresel Ürünler Sergisi’ndeki İzmir standı ise katılımcılardan özel ilgi gördü. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) ile birlikte açılan ortak İzmir Standı’nda coğrafi tescil işaretli İzmir inciri, boyoz, şambali ve İzmir lokması tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TOBB  Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da İzmir standını ziyaret ederek yöresel ürünlerden tattı.

TOBB DELEGELERİNE “ŞEREF PLAKETİ”
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegelerimiz Abdurrahman Aydoğan, Özkan Başpınar ve Fikret Özkaya “Hizmet Şeref Plaketi” ile ödüllendirildi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Özgener ve Meclis Başkanımız Selami Özpoyraz, delegelerimizi kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Ankara’da düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu’nun birinci gününde “Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni” gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile oda ve borsaların temsilcileri katıldı. Törende TOBB Delegelerimizden Abdurrahman Aydoğan 20. Yıl, Özkan Başpınar ve Fikret Özkaya ise 10. Yıl Hizmet ve Şeref Plaketi’ni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın elinden aldı.

İZTO GİRİŞİMCİLİK PROJESİ, KATEGORİSİNDE İLK 5’E GİRDİ
İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından hazırlanan Girişimcilik Projesi, TOBB’un düzenlediği proje yarışmasında kendi kategorisinde ilk 5’e girdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile birliktedereceye giren diğer oda başkanlarına teşekkür etti.

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 75. Genel Kurul toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM E. Başkanı Binali Yıldırım, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji Bakanı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğluev sahipliğinde, Türkiye genelindeki oda ve borsaların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Kurul kapsamında, oda ve borsalar arasında 8 ayrı kategoride düzenlenen proje yarışmasında kategori birincilerine ödülleri sunuldu.