Halil İbrahim Güner - Gündeme Bakış Ekrem Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesiyle tek aday olarak seçime giren Özgener 151 oy olarak başkan seçildi. 14 oy geçersiz sayılırken, 9 zarf boş çıktı. Oylama sonrası açıklamalarda bulunan Özgener, “Altı ay önce değişim ihtiyacını hissederek yola çıktı. 6 ay boyunca çok çalıştık. Değişim ihtiyacını yoğun bir şekilde hissettik. Bugün şehirde hissedilen bu ihtiyacın yansımasını gördük. Herkese teşekkür ediyorum. İzmir halkına teşekkür ediyorum. Benle beraber yol alan destekleyen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Bu değişim izlerini farklılığını pazartesi gününden itibaren herkes yakından izleyecek ve bize duydukları güveni boş çıkmadığı görecek. Ayrıca 26 yıl boyunca hizmet eden Ekrem Demirtaş’a verdiği hizmetler için teşekkür ediyorum. Bundan sonrası hepimiz için hayırlara vesile olsun. Duygusal bir gün oldu benim için. Emeğimizin karşılığını aldığınızda hisli oluyorsunuz. Bu değişim ihtiyacının karşılığı rekor oyla başkan seçildim” dedi.

9 NİSAN’DA BUNU GÖRDÜK!
Özgener sonucun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, “Aslında 9 Nisan’da seçimde, komite seçimlerinde biz bugünün neticesini almıştık. Bugünün göstergesi o günün sonuncuydu. Geldiğimiz nokta sürpriz değil. Aksine beklediğimiz bir sonuç. 8 Nisanın devamı olan bir süreç oldu” dedi.

ÇEKİLMESİ SÜRPRİZ OLDU
Demirtaş’ın çekilmesini de değerlendiren Özgener, “Ekrem Bey’in çekilmesi sürpriz oldu. Sandıktan bana gösterilen teveccühü oy sayısını gördüğümde yaptığımız hesapla ikili yarışını olacağı düşüncesiyle hesaplarla örtüştü. Bu sonucun çıkacağı belliydi” dedi.

YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞİCEK!
“İlk icraatınız ne olacak?” sorusuna Özgener, “İlk icratımız

yönetim anlayışını değiştirmek olacak. Ben değil biz mantığıyla yöneteceğiz. Tüm üyelerimizle yöneteceğiz. Bunun farklılığını pazartesi gününden itibaren göreceksiniz” diye konuştu.  Öte yandan yönetiminde hiç kadın üye olmamasının nedeni sorulan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Onu bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz. Yaptığımız eleştirilmesi gereken ilk şey olarak değerlendiriyoruz. Bu da bize tabi ki bir tecrübe oldu” dedi.

YÖNETİM LİSTESİNDE DİKKAT ÇEKİM İSİMLER
İZTO Başkan adayı Mahmut Özgener oyunu sabahın erken saatlerinde kullandı. Özgener’in yönetim kurulu listesinde ortak akıl grubundan ve daha önce Demirtaş’ın listesinde yer alan isimler dikkat çekti. Özgener'in listesinde şu isimler yer aldı:

ESİAD eski Başkan Vekili Cemal Elmasoğlu, iki dönem önce Demirtaş’ın yönetiminde yer alan Ali Osman Öğmen, Tekstilci Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı, bir önceki dönem Demirtaş’ın listesinde yer alan Serdar Gökhan Arıkan, ortak akıl grubundan Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Demirtaş’ın eski yönetiminde yer alan Mert Pala, Mövepcik Oteli sahibi Oğuz Özkardeş, Ege Konfeksiyon İhracatçıları Başkanı Emre Kızılgüneşler

DEMİRTAŞ MECLİS ÜYELEĞİNDEN İSTİFA ETTİ!

Dün gece başkan adaylığından çekilen Demirtaş'ın bugün oy kullanıp kullanmayacağı sorusu da yanıt buldu. Demirtaş'ın meclis üyeleğinden de istifa ettiği, seçimlerde oy kullanmayacağı öğrenildi!

NASIR: '' İZMİR TİCARETİNİ CANLANDIRCAK''
Mütaehhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır seçimle ilgili ilk görüşlerini Gündeme Bakış’a açıkladı. İş dünyasının değişim talebi olduğunu ve bunun seçimlere yansıdığını kaydeden Nasır, “ İş dünyasından gelen bir değişim talebi vardı. Bu değişim talebi geçen pazartesi sandığa yansıdı. Bir hafta içerisinde oluşan talep ver güç birliği, bu noktada istifa etme kararıyla sonuçlandı. İzmir iş dünyasının değişim talebi yerine geldi. İnşallah iş dünyası için hayırlı olur. Mahmut  Bey katılımcı bir anlayışla yöneteceğini daha önceki dönemlerde de belirtmişti. Zaten yıllardır o düşünceyi de öyle düşünüyoruz. Bu sonuçla İzmir’de ticaret hareketlenecek, bu bir başlangıç olacak. Mahmut Bey iki gruptan seçimlerde girmişti. İnşaat ve otomotiv sektöründen.. Ekrem Bey  20 sektörden girmişti. İki grupta da Mahmut Özgener kazanarak çıktı. Meclise tek sektörden giriliyor. Mahmut Bey inşaattan istifa ederek otomotivden girdi. Onun yerine de Mütaehhitler Derneği Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmail Kahraman geçti” dedi.

İZTO Başkan seçimleriyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve İZTO Meclis üyesi Bilal Doğan, Mahmut Özgener’in disiplinli bir seçim süreci geçirdiğini bunun da başkanlığı getirdiğini söyledi. Doğan, “Seçimler İzmir dünyasına yakışır bir olgunlukta geçiyor. Bu vesileyle İZTO üyelerini kutluyorum. Seçimlerin İzmir’e hayırlı olsun diliyorum. Mahmut Özgener’in seçimi kazanacağı belliydi. Disiplinli bir çalışmanın ardından böyle bir sonucun gelmesini bekliyorduk. Özgener’in seçilmesi İzmir için çok iyi oldu. Biz de elimizden gelen katkıyla yardımcı olmaya çalışacağız. Bu İZTO en büyük fonksiyonlarından bir tanesi ülke ekonomisinin yüzde 10’u oluşturmasıdır. İzmir’in katkısını arttırmak gerekiyor” dedi.

“ÖZGENER İZMİR TİCARET ÇITASINI YÜKSELTECEKTİR”
Özgener’in İzmir ticaretinin çıtasını yükselteceğini belirtenDoğan, “Mahmut Özgener iş dünyasından gelen bir insandır. İhracatçı birliklerinde göreve yapmış kendini ispatlamış bir isimdir. Kendini kanıtlayan bir isimdir. İZTO bugünkü çıtasında çok daha yükseklere taşıyacaktır. Bizde yanındayız. Bu değişim iyi olmuştur. İzmir için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“SANIYORUM Kİ YETERLİ LİSTEYİ OLUŞTURAMADI
Ekrem Demirtaş’ın yeterli listeyi oluşturamadığı için seçimlerden çekildiğini tahminini yürüten Doğan, “Sanıyorum Demirtaş fiziki olarak seçime girecek liste çıkaramadı. Keşke daha önce böyle bir karar alsaydı. Biliyorsunuz ki seçime girmek için çok ciddi bir listen olması gerekiyor. Sanıyorum ki bu listeye ulaşamadı” dedi.


ÖZGENER’LE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ!
Mahmut Özgener’in seçim listesinde asil üye olarak yer alan Mustafa İduğ, “Öncelikle değişim ile başlayan bir seçimle başladık. Ekrem Demirtaş’ın istifasından ardından yeni bir güne başladık. Mahmut Özgener’in kente yeni değişikler getireceğine inanıyorum. Nitelikli bir yönetim ve meclisle İzmir’e katkı sağlayacağına hiç şüphem yok. Daha aktif sektörler, uluslararası ticaret yapan sektörler temennimizdir. İZTO bu uluslararası piyasaya daha fazla girmesi gerekiyor. Mahmut Özgener ile bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

EKONOMİK ÜNİVERSİTESİ’NİN DOLULUK ORANI YÜZDE 66
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin doluluk oranının yüzde 66 olduğunu ve bu konu hakkında çalışmaların yapılacağının altını çizen İduğ, “İzmir Ekonomi Üniversitesi için de aktif bir çalışma yapılacak. Şuanda üniversitenin doluluk oranı yüzde 66 olduğunu öğrendik. İzmir’de bir üniversitenin doluluk oranı bu kadar düşük olamaz. İlerleyen günlerde daha aktif bir çalışma olacak. Biz topyekün olarak İZTO’nun çalışmasını gelişmesine sağlayacağız” dedi.  

ADAY OLDUĞUNU DUYDUĞUMUZDAN ANDAN İTİBAREN…
Ekrem Demirtaş’ın bir önce yönetiminde yer alan Mert Pala, Mahmut Özgener’in aday olduğunu duydukları andan itibaren kendisine destek verdiklerini belirterek, “Büyük bir değişim gerçekleşecek. Tüm iş adamları sandıklara sahip çıktı. Kendisi yaklaşık 34 yıllık arkadaşım. Herkesle arası sıcak olan, kimseyle kavgası olmayan bir insan. Dolasıyla İzmir’e çok hayırlı bir sonuç oldu. Kendisi taktir edip beni yönetim kuruluna aldı. Ekrem Demirtaş döneminde kendilerinin İzmir’e gelmesi için çok uğraştığımız fakat bir türlü getiremediğimiz devlet büyüklerinin artık geleceğini düşünüyorum. Daha önce Ekrem Bey’in yönetiminde yer almıştım. Ekim ayı sonuna kadar Mahmut Bey’in aday olması söz konusu değildi. Mahmut Bey’in aday olduğunu duyduğumuz andan itibaren yönetimdeki bazı arkadaşlarımızla kendisine destek vereceğimizi kendilerini bildirmiştik. Onun aday olduğu andan itibaren yönetime bildirerek Mahmut Bey’le çalışacağımız bildirdik" dedi.