Proje kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) Fizibilite Desteği ve Güdümlü Proje Desteği alındığını açıklayan Özgener, “Söz konusu desteklerin Odamıza tahsis edilmesini sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız’a ve İzmir Kalkınma Ajansı’na teşekkür ederiz” dedi.

İzQ Girişimcilik Merkezi’nin yönetiminin; İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ile Ege Genç İş İnsanları Derneği işbirliğinde yürütüleceğini ifade eden Özgener, “Kentimizin değerli kurumlarıyla birlikte hayata geçireceğimiz bu proje, İzmir’in geleceği açısından büyük önem taşıyor. Her zaman dile getirdiğimiz gibi İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Projesi, İzmir’in geleceği için yaratılmış, kentimize ait bir proje. Bu kapsamda, projemize destek veren, başta Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere, Oda ve Borsa Başkanlarımız ile tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Bu proje ile ekosistem içerisinde networking imkanlarının ve “Girişimci-İş dünyası” etkileşiminin yaratılmasını hedeflediklerini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu anlayışla, Merkezimizi farklı kılacak odak noktamızı, girişimciler ile iş dünyasının ve kentin dinamiklerinin buluşmasına aracılık etmek olarak belirledik” dedi.

İzQ Girişimcilik Merkezi bünyesinde, fikir aşamasından uluslararasılaşmaya kadar tüm süreçlerde girişimcilere destek veren bir ortam sunmayı, start-up’ların inovasyon odaklı ürün ve hizmet geliştirmelerinde katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Özgener, “Bunun yanısıra, merkezimizde, girişimcilerin, ulusal ve uluslararası düzeyde yatırımcıların, mentorların ve kurumların birbirleriyle temasa geçerek işbirliği kurmalarını sağlayacak bir ortam sağlamayı da amaçlıyoruz” dedi.

Yenilikçi proje fikrine sahip girişimciler arasında düzenlenecek yarışmalarda derece alanların merkezin hem fiziki hem de hizmet altyapılarından bedelsiz olarak faydalanmasının mümkün olacağını belirten Özgener, “İzQ Girişimcilik Merkezi’mizin fiziki ve hizmet kapasitesinin %10’unun kamusal destek kapsamında tahsis edilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Merkezde, engelliler, şehit yakınları, dezavantajlı gruplar gibi kişilere kamusal destek kapsamında hizmet de sunulacak. Danışmanlık, eğitim, etkinliklere katılım, ofis, toplantı odaları gibi fiziki ortamlar, veritabanlarına erişim gibi tüm hizmetler, kamusal destek kapsamında bu gruplara bedelsiz olarak tahsis edilecek.

İzQ Girişimcilik Merkezi’nin, 2021 yılının üçüncü çeyreği itibariyle faaliyete geçmesi planlanıyor.