İzmir Mobilyacılar Odası üyelerinin önemli bir sorununu İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan gündeme getirdi. Başkan Özkoparan, “Meslektaşlarımızın kamu borçları nedeniyle e-haciz ve banka hesaplarına blokeler uygulanıyor. Milli servetimizin atıl duruma gelmesi ülkemizin ekonomisine zarar verir”şeklinde konuştu.

GECİKME FAİZLERİ DÜŞÜRÜLSÜN

Esnafın kamu borçlarının elinde olmayan nedenlerden kaynaklandığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, gecikmek faizlerinde de bir indirim yapılmasının yararlı olacağını söyledi. Başkan Özkoparan, “Üyelerimiz arasında bir araştırma yaptık. Son yapılandırmadan faydalanmak için başvuran esnafımızın büyük bölümü yükümlülüklerini yerine getirememiş. Çok sayıda üyemiz vergi ve SGK prim boçlarının tahsilinde gecikme faizlerinin yüksek olduğunu dile getirdi. Hükümet bu faizleri aşağıya çekerse esnafımız bu fırsatı büyük oranda değerlendirmek isteyecektir”dedi.

REFORM BİR YAPILANDIRMA İSTENİYOR

Yapılandırmaların öznesinde esnafın olması gerektiğine dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, toplumun harcı olan küçük esnafa can suyu niteliğinde bir yapılandırmaya gidilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İZMOD Başkanı Özkoparan, “Her defasında son olması arzusu ile yapılandırmalara gidiliyor. Borçlarından kurtulmak için yapılandırmalarını gerçekleştiren esnafımız birkaç ay sonra bu sorumluluğunu da yerine getiremiyor. Reform niteliğinde bir yapılandırma gerçekleştirilirse borçlu kesimde alacaklı tarafta rahat eder. Gecikme faizleri indirilerek bir yapılandırmaya gidilirse ancak o zaman son yapılandırmayı görmüş oluruz"şeklinde konuştu.