Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, (EGEV) tarafından Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği ev sahipliğinde  SwissOtel Büyük Efes’te yapılan İzmir Başkanlar Kurulu toplantısında seçimler ve İzmir ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Geçen ay yapılan  Başkanlar Kurulu toplantısında, Ak Parti İl Başkanı Aydın Şengül ile bir araya gelen Başkanlar Kurulu, merkezi hükümetten İzmir için destek isterken, Bu ay yapılan toplantıya ise yereldeki sorunların konuşulması taleplerin sunulması için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı.

GÖREVİNİ TAMAMLAYANLARA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Toplantıda ayrıca geçen aylarda yapılan seçimlerde koltuğunu yeni isimlere bırakan başkanlara İzmir’e ve ülke ekonomisine katkıları için teşekkür plaketleri takdim edildi. EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam  TOBB Yönetim Kurulu’nda görev yapan Ender Yorgancılar’a teşekkür ederken,  yeni seçilen Mahmut Özgener’i de tebrik etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, seçimin en önemli gündem maddeleri olduğunu belirterek, seçim sonrasında iş dünyasının yapısal sorunlarını çözecek tedbirlerin alınmasını ve İzmir’in her alanda desteklenmesini beklediklerini söyledi.

SİYASİLERE YAKIN MARKAJ
Toplantı sonrasında değerlendirme yapan Susam, toplantıda 24 Haziran seçimleri ve İzmir yereline ilişkin konularla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Geçen ayki toplantıda AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’e merkezi hükümetin İzmir’e daha çok yatırım yapılmasının sağlanması ve sorunların çözümü için daha çok diyalog içinde olunması gerektiği mesajını ilettiklerini, bu ayki toplantıda ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP il Başkanı Deniz Yücel’i ağırlayarak, yereldeki yatırım ve sorunları konuştuklarını söyledi.

DAHA ÇOK KAYNAK
İzmir’in hem Ankara’dan hem de yerel yönetimlerden en önemli isteğinin her alanda yatırımların artırılması olduğunu vurgulayan Susam, “İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye’nin kalkınma potansiyeli açısından en iddialı bölgesi olarak her şeyiyle daha çok yatırımı hak ediyor.

Şuan yapılan yatırımların hızlandırılması ve yeni çalışmaların hayata geçirilmesi konusunda kentin sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kanaat önderlerinin önerileri doğrultusunda belirlenen stratejik hedeflerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir’’diye konuştu. Susam, bu konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.