Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, kırmızı ete gelen zamları değerlendirdi. Enflasyon oranlarına dikkat çeken Yücelmiş, kasap esnafının işlerinin kötü olduğunu, her zamda işlerin daha da düştüğünü ancak ete zam yapılmamasının da mümkün olmadığını kaydetti.

"NASIL HAYVAN YETİŞTİRİLECEK"
Besicilik yapmanın günden güne daha zorlaştığını aktaran Ceyhan Yücelmiş, "Bugün beyaz et olmuş 60-70 lira, neyin fiyatı yerinde duruyor ki! Yem fiyatları almış başını gitmiş, adam nasıl hayvan yetiştirecek. Şimdi elimizdeki hayvanları kesiyoruz, bakalım yarın ne bulacaklar, neyi kesicekler. Kasapların işleri çok düşük. 150 lira olan eti nasıl alacak vatandaş da yiyecek!" dedi.

"ESNAF FERYAT EDİYOR"
Hem esnafın hem de vatandaşın durumunun çok kötü olduğunu dile getiren Yücelmiş, "Esnafın durumu çok kötü. Esnaf feryat ediyor. Bu sadece kasap esnafı için de değil. Balığın kilosu olmuş 150 lira Somonun kilosu 250 lira. Nasıl yiyecek bu millet bunları, benim aklım almıyor. 72 yaşındayım ben bu kadar kötü bir durum görmedim. Çok zor bir dönem yaşıyoruz. Adamın aldığı yevmiye 150 lira, et mi alsın ne alsın. Patlıcan, kabak 25-30 lira, nasıl olacak bu durum! Yemek yapmak 100 lira, 1 pişirimlik menemen 50 liraya mal oluyor" açıklamasında  bulundu.