GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) adayların yaptığı “matematik” hesabı kafaları karıştırdı. Adaylardan Ekrem Demirtaş’a yakın isimler 99 meclis üyesinin şu anda desteğini aldıklarını belirtirken, Mahmut Özgener’e yakın isimler 100’ün üzerinde meclis üyesinin arkalarında olduğunu açıkladı. Ortak akıl grubu ise 30-35 meclis üyesiyle mecliste yerlerini aldıklarını ifade etti. Cumartesi günü yapılacak seçimde 175 meclis üyesi sandık başına giderek oy kullanacak.  

İTO’da meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimleri tamamlanırken, taraflardan “kazandık” açıklamaları geliyor. İTO adaylarından Mahmut Özgener, “Demek ki doğru şeyler yaptık. Şimdi bize düşen sorumluluk bizden bu beklentileri karşılamak. Bu yarış daha bitmedi, ben daha başkan seçilmedim. Ben şu an sadece bir meclis üyesi oldum. İnşallah cumartesi günü başkanlık adaylığımda da arzuladığımız neticeyi alırız” dedi. İTO Başkan adayı Ekrem Demirtaş ise, “Sonuçların 2013 seçimlerinden farkı yok. Cumartesi günü benim için yine zor olmayan bir seçim olacak” açıklaması geldi.

HESAP TUTMUYOR!
Cumartesi günü 175 meclis üyesinin oy kullanacağı seçim öncesi başkan adaylarının yaptığı “meclis üyesi hesabı” ise kafaları karıştırıyor. Demirtaş’a yakın isimler 99 meclis üyesinin şuanda desteğini aldıklarını belirtirken, Mahmut Özgener’e yakın isimler 100’ün üzerinde meclis üyesinin arkalarında olduğunu açıkladı. Ortak akıl grubundan ise 30-35 arasında üyenin ortak hareket ettiğini, kime destek verileceğinin önümüzdeki günlerde netleşeceği yönünde açıklama geldi.   

YÜKSEL: SEÇİM ORTADA
İş dünyasının yakından tanıdığı CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yüksel, “İlk olarak şunu söylemeliyim ki ortak akıl grubu adına kimse açıklama yapmasın. Hele dışardakiler hiç konuşmasın. Ortak akıl grubu adına ben de açıklama yapma durumunda değilim. İşin içerisinde ben yokum, talebim olmadı. Meclise giren arkadaşlarla benim aday olduğum dönemde ortaya çıkan ortak akıl grubunun değerleri var. Ortak akıl grubu bir araya gelecektir.  

Özellikle vurgulamak istiyorum, ne ben ne de başka bir kişinin grup adına açıklama hakkı yoktur. Seçim şuanda ortada” dedi.