Proje temsilcileri bu kez 22 Mayıs 2018 Salı günü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği’nde Denge Koleji öğrencileriyle buluştu.

İzmir Ticaret Borsası Ar-Ge Müdürü Mustafa Yağcıoğlu, Denge Koleji yetkilileri ve İzmir Ticaret Borsası çalışanlarından oluşan “Toprak ve Çocuk Programı” yürütücülerinin yer aldığı 05 Mayıs 2017’de yapılan lansmanla çiftlik arazisinde oluşturulan proje ekim-dikim sahasında gerçekleştirilen etkinlikte ilkokul öğrencileri önce üniversite ve Borsa temsilcilerinden tarım ve tarla bakımı konusunda bilgi aldı, ardından da domates, biber, patlıcan gibi sebze ve çiçek fidanlarını araziye dikti.

Tarım Bakanlığı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Özsoy tarafından Arıcılık Günü etkinlikleri kapsamında yapılan sunumla, öğrencilere arı, kovan ve balın besin değeri ve önemi anlatıldı. Çocuklara sağlıklı beslenme ve çevreyi koruma konusunda da bilgi aktarılan etkinlikte, yeni nesillerin doğa ve tarım dostu olarak yetişmelerinin daha güzel bir geleceğin ilk adımı olduğu paylaşıldı.

“Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde” sloganıyla hayata geçen proje ile ülkemizin geleceği olan çocuklar doğa ile buluşturularak; tarımı keşfetmeleri, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri ve çevreye değer vermeleri amaçlanıyor. Proje kapsamında İzmir ve ilçelerindeki çocuklar tohum ekerek, fidan dikerek tarımsal üretimin aşamalarını yaşayarak öğreniyor.