Kamu bankalarının açıkladıkları destek paketleri ile, 31 Mart’ta ödenmesi gereken kredi ödemelerini erteleyerek, ilave kredi limiti tahsis ettiklerine dikkat çeken Mutlu, ‘Açıklanan paketlerde  Ziraat Bankası,  firmalara ilave kredi limiti tahsis edileceğini, 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemelerinin ertelendiğini duyururken Vakıfbank da 9 maddelik destek paketini açıkladı. Paket içinde kredi yapılandırmadan, kredi ödemelerinde esneklik sağlanmasına kadar birçok madde bulunuyor. Halkbank da hem bireysel hem de firmaların kredi ödemelerinde erteleme yapılacağını duyurdu.’ dedi.

Salgın ile mücadele için her kesime görev düştüğünü belirten Mutlu, ‘Üç büyük bankamıza teşekkür ediyoruz. Ancak böylesine zor bir dönemde özel bankalar da ekonomiye destek vermek adına verilen mücadeleye katkı koymalı. Her kesimin özveri ile destek verdiği mücadelede özel bankalar geri kalamaz. Özel bankaların da özellikle küçük işletmelerin kredi ödemelerini ertelemesini, kesime yeni finans olanakları sunmasını mevcut durumun getirdiği bir mecburiyet olarak görüyoruz. 
İçinde bulunduğumuz dönemde ekonominin çarkları adeta durdu. Özel bankaların da sorumluluk alarak ticari işletmelere destek vermesi gerekiyor. Tabii ki durumun ne kadar süreceği belirsizken, tüm işletmelere destek olunmalı. Ancak sınırlı sermaye yapısı ile dayanma gücünü zorlayan, durumu oldukça kritik olan esnaf sanatkarlara da öncelik verilmeli, özel bankalar da üyelerimize kolaylıklar getirmelidir’ dedi.