Türkiye’deki ekonomik kalkınmanın en eski sembollerinden biri olan İzmir fuarcılığı, 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Fuar İzmir yatırımı ile çıtayı biraz daha yukarı taşıdı. Uluslararası standartlardaki holleri ve yenilenmiş fuarcılık anlayışı ile kent ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Fuar İzmir, tıpkı geçtiğimiz Şubat ayında olduğu gibi Mart’ta da birbirinden nitelikli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

İÇ VE DIŞ PAZAR OLIVTECH İLE CANLANDI
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün nabzını tutan Olivtech - 9. Zeytin,  Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ise, 6 Mart’ta Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere son tüketiciye sunduğu ürünlerin ihracatını artırmayı hedefleyen fuar; uzman isimleri, yerli üretici ve yabancı alıcıları aynı anda ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuara 22 ülkeden alım heyeti geldi. 4 günlük fuarda, Gurme Sohbetler ile sofralık zeytin, zeytinyağı ve şarap tadımları da ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

MOBİLYACILARIN BULUŞMA NOKTASI
Fuar İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen MODEKO 2019 – Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, bu yıl kapılarını 30’ncu kez açtı. 10 Mart’a kadar açık kalan MODEKO 2019, mobilya sektöründe önemli bir yere sahip olan İzmir başta olmak üzere Manisa, Balıkesir, Antalya, Ankara, İstanbul, Isparta, Bursa, Denizli, Gaziantep, Uşak, Kayseri, Konya, Aydın, Eskişehir, İnegöl, Burdur, Adana, Afyon ve Samsun’dan katılımcılarıyla dikkat çekiyor. Özel stantları ve herkese hitap eden mobilya çeşitlerinin sunulduğu MODEKO’da, 307 katılımcı yer alıyor. A ve B Holleri’nde gerçekleşen 30. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı Lübnan, Suudi Arabistan, Filistin, Irak, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, İsrail, Yunanistan, Libya, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün, Umman, Dubai, Katar, Kırgızistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Nijerya başta olmak üzere 45 farklı ülkeden satın almacının ziyaret etmesi bekleniyor.

4 KITA İZMİR’DE BULUŞUYOR
Fuar İzmir, 9-10 Mart tarihleri arasında, dünyanın en büyük çocuk ve gençlik organizasyonlarından biri olan ve ülkemizde “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League turnuvalarının Türkiye finaline ev sahipliği yapacak.  Her yıl 98 ülkeden 320 binin üzerinde öğrenciyi buluşturan FIRST®  LEGO®  League turnuvalarına “INTO ORBIT: Uzay Serüveni” teması kapsamında bu yıl Türkiye’de 68 ilden 4 bin 882 öğrenci ve 554 takım katıldı. İzmir dahil olmak üzere 5 ilde gerçekleşen yerel turnuvalar sonucunda 22 ilden 62 takım,  Fuar İzmir’de ulusal turnuva için bir araya gelecek.
Bu ulusal turnuvanın uluslararası finali ise 22-25 Mayıs tarihleri arasında Open International Turkey 2019 adıyla yine Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Bu önemli organizasyona Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarındaki farklı ülkelerden 100’ün üzerinde takım katılacak.

TAŞ YERİNDE AĞIRDIR
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Marble İzmir, bu yıl 25. kez gerçekleştirilecek.  27-30 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek fuar, Türk doğal taşındaki dönüşümü gözler önüne sererken, dünyanın önemli alıcılarını da İzmir’de buluşturacak. 650’den fazla renk ve dokusuyla dünya rezervlerinin yüzde 40’ını oluşturan Türk doğal taşının sergileneceği Marble İzmir Fuarı, çeyrek asırlık yaşını tamamlarken “tasarım” ön plana çıkacak.