ESİAD Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda bir sunum gerçekleştiren ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, İzmir’in gelecek vizyonu ve çok şapkalı kimliğini destekleyecek projeleri İzmir kamuoyuna ve tüm adayların dikkatine sunduklarını ifade etti. Sivri, “Ekonomik çeşitliliği ile nitelikli işgücünü, yaratıcılığı destekleyen dönüşümü yapabilen, sahip olduğu kültürel çekiciliğini dünya ile paylaşan vatandaş odaklı akıllı rekabetçi bir şehir arzusundayız. Bunun için sinerji ile büyüyen ve üreten, körfezin etrafında birbirine entegre olmuş yeni ekonomik alanlarla güçlenen, enerjide salt tüketici değil türetici dönüşümü yapan bir İzmir hayalimiz, hedefimiz var.  Bu başlıkların altını dolduran proje önerilerimiz ve fikirlerimizle katkıda bulunmak en büyük arzumuz. Bu proje fikirlerini ise Geleceğin Sektörleri, Genç İnovatif Nitelikli İşgücü, Tasarım-Sanat, Vatandaş Odaklı Akıllı Şehir, Çok İşlevli Tarım, Yenilenebilir Enerji, Sürdürülebilir Ulaşım, İzmir Kent Kültürü Değerlerinin Korunması, Döngüsel Ekonomi ve Körfez Mavi–Yeşil Büyüme üst başlıkları ile kamuoyuna sunuyoruz.” dedi.

Sunumda ayrıca Özel İmarlı Alanların kent yoğunluğuna ve trafik altyapı sorunlarına sebep olmasının önüne geçilmesini sağlayacak yeni bir anlayışın ortak akılla geliştirilmesi konularının altı çizildi. Şehir planlarının, Mega endüstrilere atılım getirecek, lojistik entegrasyonu tamamlanmış büyük parselli yatırım alanları içerecek şekilde yapılmasına vurgu yapan Sivri, “Şehir planlarında yoğunluk arttırılmadan bölgesel etkinliğin ve verimliliğin sağlanması hedeflenmelidir” dedi.

İzmir’i yönetmeye aday tüm belediye başkanlarına ESİAD tarafından yapılan önerilerin bir referans olabileceğini söyleyen ESİAD Başkanı Sivri, “İzmir’in büyük bir atılıma ihtiyacı var. 2030 yılında birçok özelliği ile dünya vitrinine çıkmış bir İzmir hayal ediyorsak başta göreve gelen belediye başkanlarının ve İzmir’in önde gelen tüm kurum, kuruluşlarının ve STK’larının bu konularda düşünce öneri ve proje üretmeleri ile yönetişim ilkeleri gereği ortak aklı harekete geçirmelerinin yararlı olacağına inanıyoruz. Umuyoruz ki çalışmamız İzmir’in geleceğine katkıda bulunur ve faydalı olur” diye konuştu.