13 Kasım Çarşamba gerçekleşecek ilk günün açılışına Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımlarının beklendiği forum, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ve Özgencil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil’in açılış konuşmaları ile başlayacak. 
Forum’un ikinci günü olan 14 Kasım Perşembe günü ise açılışı Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli gerçekleştirecek.
Forum’un ikinci gün kapanışını ise Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un yapması bekleniyor.


Alanında uzman 70’e yakın yerli ve yabancı fikir önderi 13-14 Kasım 2019 tarihleri arasında 3. Ege Ekonomik Forum için tarih boyunca önemli bir lojistik, ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’de bir araya gelecek. Forum da bu yıl; ‘Teknolojinin Değiştirdiği Dünya, Yarının Kodları’, ‘Globalin Anahtarı: Ar-Ge, Yenilik ve Akıllı Uzmanlaşma’, ‘Dijital Dönüşüm ile Üretimin Dönüşmesi’, ‘Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nde Ege Nasıl Konumlanacak?’, ‘Yerel Yönetimlerin Tarımın Ekonomik Kalkınmasındaki Rolü’, ‘Tarımda İnovatif Gelecek’, ‘Küresel Aktörler Olarak Kooperatifler’, ‘Ege’de Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm’ konuları tartışılacak.