Türkiye’de yerelden kalkınmanın lokomotifi olma imkanlarını bünyesinde barındırdığına inandıkları Ege’yi iki gün boyunca uzmanlarla değerlendirdiklerini söyleyen EGEV Başkanı Susam, bu kapsamda son derece faydalı oturumlar ve beyin fırtınası şeklinde geçen toplantılar gerçekleştirdiklerini belirtti. 
 
Susam’dan teşekkür 
 Ege Ekonomik Forum’a katılarak birer konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve TBMM önceki dönem başkanı Binali Yıldırım’a da özel teşekkür eden Susam, “Merkezi idarenin yerelde kalkınmayı hedefleyen bir foruma üç yıldır katkı koyması, bakan düzeyinde katılım göstermesini değerli buluyoruz. Hem bakanımıza hem de Yıldırım’a teşekkür ederiz” diye konuştu. Ege’nin çok önemli potansiyellere sahip olduğunu ifade eden Susam, “Önemli olan sanayide ve tarımda teknolojik dönüşümü yaparken, bu bölgeyi Türkiye’nin lokomotifi haline getirmek. Bu potansiyel Ege’nin bağrında yatıyor, bunu ortaya çıkaracak dinamikleri harekete geçirmemiz şart. Forum’un yapılmasında katkı veren Tarım ve Orman Bakanlığı,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TOBB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı, Bornova Belediyesi,  İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İESOB’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Forum gelenekselleşti
 Özgencil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil ise, üç yıldır EGEV ortaklığı ile düzenledikleri Ege Ekonomik Forumu’nun artık gelenekselleştiğini ve gündemi önemli ölçüde belirler hale geldiğini ifade ederek, “Bu forumda iki gün boyunca “yarın için hayal et” sloganıyla hem sanayide dönüşümü hem de tarımda kalkınmayı konunun uzmanları ve sektörlerin paydaşları ile değerlendirdik. Buradan çıkan sonuçların başta İzmir ve Ege olmak üzere yerelde kalkınma, sanayide dönüşüm ve tarımda teknoloji kullanımı konusunda adım atmak isteyen bölge ve illere de referans olacaktır diye düşünüyorum. Forum’a katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum ” dedi. 
 

Tarımın geleceği inovasyonda
 Ege Ekonomik Forumu’nun “İnovatif Tarım Sponsoru” olan İzmir Ticaret Borsası’nın Genel Sekreteri Erçin Güdücü de Ege Ekonomik Forumu’nu düzenleyen EGEV ve Özgencil Grubu ile katılımcılara teşekkür etti. Forum kapsamında “Tarımda İnovatif Gelecek’ konulu oturumun moderatörlüğünü de yapan Güdücü, sürdürülebilir tarım üretimi ve gıda güvencesinde inovasyonun önemini anlattı.  Gıda cephesinde en önemli sorunlardan olan arz/talep dengesizliğini ve bunu önlemek adına değer zincirinin ilk halkası olan tarımda duyulan yenilikçilik ihtiyacını vurgulayan Güdücü, “Forum’da yapılan oturumlar Bölge ekonomisi açısından oldukça değerli tespitlere sahne oldu. Forum’un tüm Bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor, organizasyonda katkısı ve katılımı bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.