DSİ 4 sektörde faaliyetlerini sürdürmekle beraber, daha çok Baraj inşa eden kuruluş olarak bilinmektedir. Geriye dönüp bakıldığında  BİN 73 adet baraj ve gölet ile 65 adet hidroelektrik santral tamamlanarak işletmeye açıldı. Bu baraj ve hidroelektrik santraller arasında dünyanın en yüksek ve büyük barajları sıralamasına ismini yazdıran Atatürk, Keban, Karakaya, Altınkaya, Oymapınar Son dönemde Deriner, Ermenek ve Çine-Adnan Menderes barajlarımız bulunuyor. Hâlihazırda inşa halinde olan Yusufeli ve Ilısu Barajlarımız da tamamlandıklarında ülkemizin gurur kaynağı olarak üst sıralara yerleşecek.

EGE’NİN İNCİSİ İZMİR’İN 2040 YILINA KADAR SUYU HAZIR
Ülkemizin her köşesinde su yapıları yaparak ihya ettiklerinin altını çizen Aydın, ‘İzmir’e içme suyu götürmek için Gördes Barajı ve 106 km’lik içerisinden otomobil geçebilen 2 metre çapında isale hattı inşa ettik. İzmir'in içmesuyu problemini 2040 yılına kadar çözdük. Gördes Barajı’ndan 2011 yılı Mayıs ayı ile 2015 yılı Haziran ayları arasında toplam 95 milyon metreküp su verilmiştir.

EGE’NİN 141 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Diğer taraftan 1863 yılından beri Ege Bölgesi’nin hayali olan ve sınıfında dünyanın 5. büyük barajı Çine Adnan Menderes Barajı’nı tamamladık. Barajda biriktirilen 350 milyon m3 su ile 223.580 dekar arazinin sulanması planlanıyor. Ayrıca barajda kurduğumuz hidroelektrik santrali ile yıllık 118 milyon kilovat saat enerji üretiyoruz. Baraj ile 91.000 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korumuş olduk. Çine Adnan Menderes Barajı sayesinde bölgede yıllık ortalama 180 milyon TL taşkın zararını önlüyoruz.