GÜNDEME BAKIŞ – ÖZEL – Geçtiğimiz ay yapılan İzmir Ticaret Odası Komite seçimlerinde Ekrem Demirtaş’la, Mahmut Özgener yarışmıştı. Başkan seçimlerine bir gün kala Demirtaş, sürpriz bir kararla adaylık çekilmiş, Özgener meclis üyelerinin oylarıyla İZTO’nun yeni başkanı olmuştu.

VAKFI BAŞKANI KİM OLACAK TARTIŞMASI
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapan Demirtaş’ın bu görevleri bırakıp bırakmayacağı seçim sonrası merak konusu oldu. Ancak Demirtaş ve ekibi ne vakıf başkanlığından ne de mütevelli heyetinden ayrılmadı. Bunun üzerine Özgener ve yönetimi harekete geçti. İlk olarak Vakıf genel kurulunun 11 Mayıs’ta toplanmasına karar verildi ancak ardından bu karar iptal edildi. İZTO kulislerinde bu durum “Demiratş son kalesini kaybet istemiyor” şeklinde yorumlandı.

VAKIF YÖNETİMİNİN YAPAMADIĞINI…
Vakıf yönetimi için seçimli genel kurul isteyen Özgener’in bu isteğinin sürekli engellendiği öğrenilirken dün ilginç bir gelişme yaşandı. Vakıfın denetim kurulu üyeleri Başkanlığını Demiratş’ın yaptığı vakıf yönetimine ihtarname çekerek seçimli genel kurul yapmasını istedi.

KOMİTE ÜYELERİNE AÇIKLADI
Özgener, dün İZTO’da 67. İnşaat Yapım ve Onarım Meslek Komitesi üyeleriyle bir araya gelerek gelişmeyle ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Özgener’in basına kapalı toplantıda, “Vakıf konusu seçim sürecinin içerisine sokmak istemedik. Çünkü biz yapıcı olmaya çalıştık. Vakıf konusunda bakanlıktan görüş aldık. Ancak Ekrem Bey bekleneni yapmadı. İstifa etmedi. Vakıf genel kurulu iptal edildi. Ancak biz bu işin peşini bırakmadık.  2016’da Ekrem Bey’le seçilen vakıf denetim kurulu üyelerinin dördü yönetime ihbarname çekerek seçimli genel kurul istedi. Vakıf yönetim kurulunun yapamadığını denetim kurulu yaptı. Umarım genel kurul için direnmezler. Üniversitenin tartışılmasına neden olmazlar” dediği öğrenildi.