“İzmir Akdeniz’in yıldızı hedefine adım adım” sloganıyla İzmir belediye başkan adaylarına kentin gelişimi için önerilerde bulunan Duayen İş İnsanı Kemal Çolakoğlu, “İzmir’i düşünenlerle birlikte İzmir için varım” dedi. İzmir’in Türkiye’’nin hava yollarının ikinci Hub yapılması, Kemeraltı’nın gelişimi, arabalı vapurun Karşıyaka-Konak arasında on dakikada bir kalkacak sistem olması, İnciraltı’na Demokrasi Meydanı yapılması, Sasalı düzenlemesi, Karşıyaka Alaybey Tersanesi’nin dünyanın en büyük marinalarından biri haline getirilmesi konularında önerilerde bulunan Çolakoğlu, bazı tarihi mekanlarında müzeye dönüştürülmesi fikrini ortaya attı.

BELEDİYELER FUTBOL KULÜPLERİNİ DESTEKLEMELİ
Alsancak Garı Önü ile Basmane Garı önü trafiğinin yer altına alınması gerektiğini ve  gar önünün fuar önü ile birleştirilerek İzmir’in en büyük parklarından birinin düzenlenmesini tavsiye eden Çolakoğlu, “İzmir Fuar alanının bittiği yerden havaalanına direkt yol yapılmalı, yaya üst geçitlerine asansör, yürüyen yol ve tente takılmalı, Çandarlı Limanı tamamlanmalı ve İzmir Limanı, Akdeniz’in en büyük Cruise limanı olmalıdır. Ayrıca İnciraltı, sağlık serbest bölgesi yapılmalı, Karşıyaka Vapur İskelesi’nin önündeki yol geçişi yer altına alınmalı, futbol kulüplerinin arkasında belediye rüzgarı olmalı” diye konuştu.

TARIMA DAYALI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
İzmir’de 113 çeşit tarım ürünü olduğunu ve İzmir sanayisinin yüzde 40’ının tarıma dayalı olduğunu söyleyen Çolakoğlu, “Türkiye’nin süt üretiminin yüzde 10’u, kırmızı et üretiminin yüzde 6’sı, hindi etinin yüzde 37’si İzmir’de üretiliyor. Organik tarımda ihracatın yüzde 40’ı İzmir’de yapılıyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde İzmir’in üç aksında birer tarıma dayalı sanayi organize bölgesi yapılmalı. İzmirliyim ve yıllarca farklı platformlarda İzmir’in gelişimi için büyük çabalar harcadım. Sivil toplum örgütleri, yarı kamu kurumlarında ve iş yaşamında edindiğim tecrübelerden yola çıkarak göreve gelecek belediye başkanlarına bazı öneriler hazırladım. Kentimiz için üretilen projelerde yer almaktan mutluluk duyarım” dedi.

İZMİR SPOR KENTİ
Çolakoğlu ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı mali yapısının devam ettirilmesi, İzmir’in spor kenti olması için farklı dallarda uygulamaların hayata geçmesi, Konak’taki tarihi hastanenin sağlık müzesi olması, Dokuz Eylül Rektörlük, Cumhuriyet Kız Enstitüsü, Atatürk Lisesi’nin Milli Eğitim Müzesi ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülmesi, bahsi geçen alanların yer altına otopark yapılması, Namık Kemal Lisesi’nin Alsancak Konvansiyonel ve Elektronik Kütüphanesi yapılması, İnciraltı’na Şehitlik Camii yapılması, otobüs renklerinin özgün rengi olması, Konak Pier-Pasaport İskelesi arasının yeniden düzenlenmesi, her sene milli, beş yılda bir Uluslararası İzmir İktisat Kongresi yapılması, Tarihi Elektrik Fabrikası’nın Sanayi Müzesi’ne dönüştürülmesi, Silo binasının otel olarak yenilenmesi, Kordon dolgu alanına kafe ve restoranların taşınması ve apartman altı kafe ve restoranların yasaklanması, fuar alanına 150 metre çapında dönme dolap yapılması, körfeze su jeti yapılarak geceleri renkli ışıklarla donatılması, Balçova’ya döner restoran yapılarak Balçova’da termal turizm serbest bölgesi oluşturulması, Ticaret Lisesi’nin ticaret müzesine dönüştürülmesi, büyükşehir çağrı merkezinin kurulması, Hıdırellez’in İzmir Sokak Festivali haline getirilmesi, eski sigara fabrikasının kültür merkezi olması, bir yıl içinde en az altı alt-üst battı çıktılı geçiş yapılması, İnciraltı sağlık serbest bölgesi yapılması, Batı Ege Medeniyetler Müzesi ve Kongre İzmir binası yapımı konusunda tavsiyelerde bulundu.