45. Shoexpo İzmir’de; Türkiye’nin en çok ayakkabı ihracatı yaptığı Rusya, İtalya başta olmak üzere 38 ülkeden sektör profesyoneli yer alacak. İkili görüşmelerin yanında etkinliklerle de genç tasarımcılar yeni tecrübeler edinecek.
Bünyesinde gerçekleştirdiği ticari anlaşmalarla Türkiye’nin ayakkabı ihracatının en büyük destekçilerinden biri olan Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de düzenlenen Shoexpo – 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 24 Nisan’da açılarak 26 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yeniliklerin, tasarımların ve modellerin bulunacağı fuarda, 2019 yaz sezonu modelleri başta olmak üzere 2020 yılının ayakkabı tasarımları sergilenecek. Yurt içi ve yurt dışından gelecek satın alımcıların katılımcılarla gerçekleştireceği ikili görüşmelerin yanında, etkinlikler ve genç tasarımcılarla atölye çalışmaları da Shoexpo İzmir’de düzenlenecek.

YENİ MODELLER SERGİLENECEK
Fuarizmir A Holü’nde gerçekleşecek fuarda kadın, erkek, çocuk ayakkabısı başta olmak üzere çanta, kemer, deri ceket ile sektörün son teknolojileri sergilenecek. Ayakkabı sektöründe önemli bir noktada bulunan İzmir’den firmaların yanı sıra İstanbul, Antalya, Hatay, Konya ve Manisa’dan toplamda 96 firma Shoexpo İzmir’de yerini alacak. Fuarda kadın ayakkabı modellerinin çoğunlukta olması beklenirken, sektöre dair her şey fuarizmir’de yerini alacak. Sadece sektör profesyonellerine açık olarak düzenlenen Shoexpo İzmir, 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

38 ÜLKEDEN GELİYORLAR
İZFAŞ tarafından organize edilen “Alım Heyeti” programı, bu yıl da katılımcıları mutlu edecek. Dünyanın buluşma noktası olan Shoexpo İzmir’de, ikili görüşmelerle ticaret hacmi artırılacak. 38 ülke ve 400’ün üzerinde yabancı satın alımcı, katılımcıların modellerini inceleyerek satın alabilecek. Fuara Türkiye, Azerbaycan, İtalya, Kazakistan, Polonya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Kosova, Almanya başta olmak üzere Sırbistan, Beyaz Rusya, Karadağ, Litvanya, Ürdün, Filistin, Lübnan, Gürcistan, Katar, Bulgaristan, İran, Çekya, Güney Afrika, İsrail, Hollanda, Belçika, Kıbrıs, Hindistan, Irak, Mısır, Suudi Arabistan, Ermenistan, Macaristan, Makedonya, İngiltere, Romanya, Dubai ile Nijerya yer alacak.

ANLAŞMALAR BEKLENİYOR
Yabancı alıcıların kaliteli üretim yapan firmaların ürün çeşitliliğini yerinde görme olanağı elde edeceği fuarda yerli üreticiler ise dünyanın moda ve tasarım trendleri hakkında arz ve taleplerini değerlendirecek. Fuarda, Türkiye’nin ayakkabı ihracatına doğrudan etki edecek yıllık anlaşmalara imza atılması bekleniyor.

GENÇ TASARIMCILAR PODYUMA ÇIKIYOR
Fuar kapsamında bu yıl 4. kez gerçekleşen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması finalistlerinin heyecanı fuarın ilk günü düzenlenecek ödül törenine kadar devam edecek. 115 tasarımın yarıştığı 4. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda “Kadın” kategorisinde 8, “Erkek” kategorisinde ise 9 finalist yer alıyor. Finale kalan tasarımlar, uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkarken, dereceye girenler fuarın ilk gününün akşamında gerçekleşecek törende belli olacak. Yarışmada birinci olan tasarım 10 bin lira ödül kazanacak. İkinci olan tasarım 7 bin 500 lira, üçüncü tasarım ise 5 bin lira ödül almaya hak kazanacak.

ETKİNLİKLER SEKTÖRE HİTAP EDECEK
Shoexpo İzmir’de Tasarımcı Platformu’nda genç tasarımcılar da sektörle ilgili tecrübe edinme imkanı bulacak. Genç Tasarımcılarla Atölye Çalışmaları’nda; Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana ve Moda Eğitmeni Belkıs Ramazan Öztürk’ün moderatörlüğünde Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğrencileri kendi tasarımları olan ayakkabı ve çantaları üretecek. Bir diğer etkinlik olan “Körüklü Çizme Ustası Zeki Avcıoğlu” ile Atölye Çalışmaları’nda ise körüklü çizme ustalığı ve incelikleri anlatılacak. Ayrıca fuar süresince tasarım yarışmasında finale kalan 17 tasarım sergilenecek.