GÜNDEME BAKIŞ – Kasım ayının ikinci yarısından bu yana akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları adeta isyan ettirdi. Benzinin litresi 12,91 TL’den, motorinin ise 12,76’dan satılmaya başlandı.

TRAFİKTE DÜŞÜŞ!

Pandemiyle birlikte çileye dönüşen İzmir trafiğinde son 20 gündür büyük bir rahatlama yaşanması dikkat çekti. Özellikle sabah ve akşamları herhangi bir trafik olmaması İzmirlileri sevindirdi.

RAKAMLARA YANSIDI

Pandemi öncesi toplu ulaşım araçlarına biniş oranı günlük 1 milyon 900 bin ile 2 milyon arasında değişiyordu. Pandemiyle birlikte bu rakam 200 binlere düştü. Ardından da 1 milyon 400 bine kadar çıktı. Son 20 gündür ise toplu ulaşımı kullananların sayısında gözle görülür bir artış kaydedildi. Biniş sayısı 1 milyon 700 bin sınırına kadar dayandı. Metro, İZBAN ve otobüslerdeki kalabalıklarda da bu istatistikleri doğruladı.

ZAMLAR KONTAK KAPATTIRDI

Toplu ulaşım araçlarını kullananların sayısındaki artışın; akaryakıta gelen zamların hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti ve “Akaryakıttaki büyük artış sonrası İzmirliler özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeye başladı” yorumlarını beraberinde getirdi.