EGE KARSİAD’ı bölgeler, kültürler arasında köprü olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren Karadeniz kökenli bütün sanayici ve iş adamlarına ulaşacağız. Karadenizli iş adamlarının hem Ege Bölgesi’nde hem de köklerinin ait olduğu Karadeniz’de her alanda daha etkin biçimde temsil edilmelerini sağlayacağız” dedi. Yıldırım ayrıca Karadeniz’in coşkun ve atak karakterini Ege’nin akil ve dinginliğiyle birleştirerek, güçlü bir harmoni oluşturmaya çaba göstereceklerini de ifade etti.
İzmir başta olmak üzere, Ege  Bölgesi’nde iş dünyasında yer alan Karadenizliler’in kurduğu Derneğin genç ve dinamik Başkanı Yıldırım, EGE KARSİAD’ın reel sektörün sorunlarının çözümünde artık çok daha ciddi bir rol üstleneceğini söyledi. Kuruluşundan bu yana Ege Bölgesi ile Karadeniz arasında sanayi ve ticaret arasında köprü oluşturmaya çaba gösteren derneğin, kuruluş amacının Ege ve Karadeniz bölgeleriyle, ülkemizin ticari gelişimine katkı koymak olduğunu belirten Yıldırım, “Derneğimiz bunun yanında sosyal, kültürel hayatımızın gelişimine, eğitim ve öğretimle teknolojik gelişmelere karşı da duyarlı olup, bu gelişmeleri üyelerimizle ve hemşerilerimizle paylaşmayı amaçlamaktadır” diye konuştu.

ÜLKEMİZE YÖNELİK EKONOMİK SALDIRILARIN FARKINDAYIZ
İçinde bulunduğumuz süreç itibariyle ülkemize ekonomik saldırıların olduğunu dile getiren EGE KARSİAD Başkanı Temel Yıldırım, “Özellikle döviz kurlarına yönelik manipülasyon girişimlerinin mali dengemizi bozmayı amaçladığını düşünüyoruz. Türkiye son 8-10 yıl içinde tam bağımsızlık ve ekonomi mücadelesi veriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ekonomik bağımsızlık olmadan tam bağımsız sayılamayacağımız ortadadır. Ülke yönetiminde bulunanların siyaseten verdiği mücadeleye ekonomi alanında faaliyet gösteren herkesin de destek olması kanaatindeyiz” diye konuştu. 2013 yılında ülkemizin İMF’ye olan borcunun son taksidinin de ödenerek, bu yapıyla bağlarının tamamen koparılmasının siyasi ve ekonomik bağımsızlığımıza yönelik atılan en ciddi adımlardan biri olduğunu vurgulayan Yıldırım,  bu tarihten sonra gezi kalkışmasıyla başlayan, 17-25 Aralık bürokratik darbe girişimiyle devam eden, 15 Temmuz’da ise darbe görünümlü işgal girişimiyle zirveye ulaşan saldırıların sürdüğünü kaydederek, “Düne kadar ‘Stratejik ortak’ olarak kendini tanımlayan ülkelerin bugün çıkarlarına hizmet edilmediği için Türk ekonomisine darbe vurmaya çalıştığına şahit oluyoruz” diye konuştu.

“DOLAR SİLAH OLARAK KULLANILIYOR. TÜRK LİRASI’NA SAHİP ÇIKALIM”
EGE KARSİAD Başkanı Yıldırım, dövizin yükselme sebebinin kamu maliyesi ve Türk ekonomisinin kötü oluşundan kaynaklı olmadığına değinerek,  doların sahibi olan ülkenin parasını silah olarak ülkemize yöneltmesinden kaynaklandığını ifade etti. “Yerli ve milli anlayışa sahip kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak ülkemizin bağımsızlık ve ekonomik mücadelesine sonuna kadar destek vereceğiz” diye konuşan Yıldırım, Ekonomik saldırıların bertarafı noktasında da EGE KARSİAD olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Bu noktada üyelerimizin ve reel sektörün yaşadığı sorunların çözümünde yerelden genele köprü olma görevimizi yerine getireceğiz. Sektörel ve piyasa analizleriyle oluşturduğumuz verileri hükümetimizin ilgili ve yetkili organlarıyla paylaşacağız. EGE imkanlarımızla Karadeniz’den Ege’ye gelen öğrencilerimize de destek olacağız KARSİAD üyeleri olarak bizler bu süreci bir milli mücadele anlayışıyla değerlendiriyoruz. Ülkemizin beka mücadelesinde yerimizi almaya kararlıyız” dedi.

“KARADENİZ’DEN EGE’YE GELEN ÖĞRENCİLERİMİZE DE DESTEK OLACAĞIZ”
Dernek olarak ilk etapta kamu yöneticilerileri ve  STK’ları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Yıldırım şöyle devam etti,
“Ege Bölgesinde faaliyet gösteren Karadeniz kökenli bütün sanayici ve iş adamlarımıza ulaşacağız, ziyaretler gerçekleştirerek beklenti ve sorunlarını yerinde dinleyeceğiz. Karadenizli iş adamlarını hem Ege Bölgesi’nde hem de köklerinin ait olduğu Karadeniz’de her alanda daha etkin biçimde temsil edilmelerini sağlayacağız. Yönetim Kurulumuzda, alanında son derece başarılı, sanayici iş adamları arkadaşlarımız var. Sadece sanayi ve ticaret alanında değil, bölgemizin sosyokültürel gelişimine de katkı yapmayı hedefliyoruz. Karadeniz’in coşkun ve atak karakterini Ege’nin akil ve dinginliğiyle birleştirerek, güçlü bir hormoni oluşturmaya çaba göstereceğiz. Burs ve diğer mali ve sosyal imkanlarımızla Karadeniz’den Ege’ye gelen öğrencilerimize de destek olacağız”