Türkiye’nin geleceğini oluşturan ve zorlu sınav sürecinden başarıyla çıkarak hayal ettikleri bölümlerde okuma fırsatı yakalayan gençlerin tercihi, Kampüs İzmir oldu. Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olan ve son dönemde değişim yönünde büyük adımlar atan İEÜ, yeni öğrencileriyle birlikte Türkiye’nin sanatına, mutfağına, sanayisine ve ekonomisine katkı sağlayacak.


 
“İzmir Ekonomili olmaktan her daim gurur duyacaklar”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, aralarına yeni katılan öğrencilerle birlikte olmanın heyecan ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Gençlerimiz, zorlu bir sınav dönemini başarıyla geride bırakarak, çocukluktan bu yana hayalini kurduğu hedeflere ilerlemek için üniversitemizi tercih etti. Kendilerine, mensubu olmaktan her daim gurur duyacakları İzmir Ekonomi Üniversitesi ailesine ‘hoş geldiniz’ diyorum. Dünya genelindeki rekabetin en üst noktaya ulaştığını düşündüğümüzde; yeniliklere açık, bilgiyi üreten, sorgulayan ve fikir geliştiren bireyler yetiştirmemiz gerektiğinin farkındayız. Gerek akademik kadromuz, gerekse de teknolojik altyapımız, öğrencilerimizin müthiş potansiyelini ortaya çıkarmak için oluşturuldu. Üniversitemizin tüm imkanlarıyla, öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.


 
“Bizlerin iftihar kaynağı olacaklar”
Türkiye için geleceğin liderleri, ihtiyaç duyulan bilim insanlarını yetiştireceklerini dile getiren Prof. Dr. Aşkar, “Öğrencilerimiz, üstün yetenekleriyle birlikte, alacakları nitelikli eğitim sayesinde istedikleri alanlarda uzmanlaşacak. Daha öğrencilik döneminde hayata geçirecekleri projelerle de dikkatleri üzerine çekecek. Bugüne kadar, yüzlerce öğrencimizin başarısına tanık olduk. Uluslararası alanda ilk tercih edilen ve aranan isim oldular, kısa sürede zirveye ulaştılar. Kendilerinden sonra gelen nesillere cesaret verirken, bizleri de gururlandırdılar. Eminim ki üniversitemize ilk adımlarını atan öğrencilerimiz de bu başarılara yenilerini ekleyecek. Bizlerin iftihar kaynağı olacak” diye konuştu.