YKS'nin ikinci oturumu AYT, bu sabah 10.15'te başladı. Sınav öncesi okullardaki giriş noktalarında öğrenciler güvenlik tedbirlerinin ardından salonlara alındı. Bazı öğrenciler kimliklerindeki fotoğrafların eski olması nedeniyle sıkıntı yaşarken, sınav görevlileri sık sık kapıların saat 10.00'da kapatılacağı uyarısında bulundu. Saat 10.00'da ise tüm kapılar polis tarafından kapatıldı. Aileler ise okul bahçesinde Kuran-ı Kerim okuyup dua ederek bekledi. Sınava giren öğrenciler dün yapılan oturumda ise soruların uzun olması, cevapların benzer olması ve zamanın yetmediğinden yakındı.

'MATEMATİK SORULARI BİLE PARAGRAF ŞEKLİNDEYDİ'
Sınava giren öğrencilerden Şerife Tokgöz soruların çok zor olduğunu belirterek,  "Dünkü sınavda Felsefe ve Din soruları çok zordu. Matematik kolaydı ancak çok uzun paragraflar vardı. Türkçe soruları da çok uzundu. Çok vakit kaybettirici sorular vardı. Yaklaşık 1 saatimi Türkçe sorularına harcadım. Geriye çok zaman kalmadı. Zaman biraz daha uzun olsaydı daha güzel bir sınav olabilirdi" dedi. Sınavda cevapların benzerliğinden yakınan Teslime Aydemir ise, "Ben Sayısal bölümü öğrencisiyim. Deneme sınavlarında Felsefe yapıyordum ancak dünkü sınavda tamamen bilgi ağırlıklıydı. Hiç Felsefe sorusu yapamadım, geçen yıllardan çok farklı bir sınav oldu. Matematik de beklediğimizden farklıydı ve sorular uzundu. Sınav heyecanından bakamadığım sorular oldu. Sınavda en büyük sıkıntı süreydi. Çok kötü denemez ama bakamadığım sorular beni üzdü. Özellikle Türkçe soruları çok benzerdi" dedi.

AİLELER DE SORULARDAN YAKINDI
Çocuklarını okul bahçesinde bekleyen aileler de dünkü oturumda çocuklarının zorlandığını söyledi. Oğlu için bahçede dua eden Elvan Çelik, "Herkes gibi ben de çok heyecanlıyım. Rabbim tüm öğrencilerin emeklerini boşa çıkarmasın. Herkes istediği yeri kazansın" dedi. Soruların uzun olduğu için oğlunun zorlandığını söyleyen baba Kader Çelik ise şunları söyledi:

"İki gündür buralarda bekliyoruz. Çocuğumuz gibi bizde heyecanlıyız. Yani sınavların iyi geçmesini diliyoruz, dua ediyoruz. Doktor ya da avukat olmak istiyor. Dünkü sorular çok uzunmuş, ve zaman kısıtlı olduğu içinde Türkçe ve Matematik sorularına zaman yetmemiş. Çocuklar için kötü bir durum. 10 soru ancak çözebilmişler. Soruları okumaktan zaman kalmamış."

Dünkü sınavdan kızının ağlayarak çıktığını dile getiren Ayşe Yıldız, "Heyecanla çocuklarımızı bekliyoruz. Çocuk gelişimini istiyor kızım. İnşallah olur. Dünkü sorular çok zormuş, dün ağlayarak çıktı sınavdan. Sorular çok uzun olduğu için yetiştirememiş" dedi.

YKS'nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) de öğleden sonra yapılacak.

SÜRE YETERLİ, SORULAR ZOR GELDİ
İzmir'de YKS'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT) çıkan öğrencileri aileleri kapıda karşılayarak sarıldı. Bazı anneler çocuklarının binadan çıkışını cep telefonlarıyla kaydetti. Ailelerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlendi.

YKS'nin dünkü oturumundan sonra soruların uzun oluşu ve sürenin yetersizliğinde yakınan öğrenciler, bugünkü oturumdan sonra ise sürenin yeterli olduğunu, uzun sorulardan çok eleyici soruların çıktığını söyledi.

'ELEYİCİ SORULAR FAZLAYDI'
Öğrencilerden Rahmi Çelik, "Sınav güzeldi ancak, Matematik ve Geometri zordu. Genelde eleyici sorular vardı. Bugün süre fazla bile geldi. İlk sınavda ise süre yetersizdi. Paragraf ağırlıklıydı, bugün ise bilgiye dayalı eleyici sorular fazlaydı" dedi. 

Fatma Güngörür ise, "Çok iyi değildi. Zordu sınav. Dünkü gibi değildi, ancak yine de zor geldi. Dün zaman yetmedi, hiç zaman yetmedi, çok uzundu sorular" diye konuştu. 

Berrak Vardarcık, paragraf soruların çıktığını, kendilerini zorladığını söyledi.

Matematik ve geometrinin çok zor olduğunu belirten Ezgi Gök ise, "Fen bölümünde de biyoloji soruları zordu. 11'inci sınıf konuları ağırlıktaydı. İkici oturumda da uzun sorular vardı" şeklinde konuştu. 

Can Çubukçuoğlu da düne göre sınavın daha iyi geçtiğini, zamanın da yeterli olduğunu kaydetti. 

Öğrencilerden Fevzi Demirkol ise "Sınavım iyi geçti. Sorular çok zordu, kolay sorular da vardı. Ancak geneli zordu, bilgi ağırlıktaydı ve uzun sorular da vardı" dedi. 

YKS'nin üçüncü oturumu YDT ise 15.45'te başlayacak ve 120 (2 saat) dakika sürecek.

Tuğba Kaya sınavının iyi geçmediğini ancak bugün zamanın yeterli geldiği ifade etti.