Türk yükseköğretim tarihinin en geniş katılımcı çalışmalarından biri olan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA), 123 devlet ve 65 vakıf üniversitesi öğrencisi üzerinde gerçekleştirildi. Araştırmada, öğrencilerin eğitim gördükleri üniversitelerden tatmin olma düzeylerinin ölçülmesi amaçlandı. Üniversiteler; “A artı”, “A”, “B”, “C” ve “D” olarak değerlendirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi de öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu, kişisel gelişim ve kariyer desteği alanlarında, en üst derece puanı olan “A artı” ile değerlendirildi.  

“Öğrencilerimizin taleplerini dikkate alıyoruz”
İEÜ Mütevelli Heyet Danışmanı (Genel Koordinatör) Prof. Dr. Murat Borovalı, üniversite olarak çağın gereklerini ve son teknolojiyi takip ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Borovalı, “Üniversitemizi sürekli yeniliyor, bu sayede altyapı olarak da öğrencilerimize ihtiyaç duydukları tüm imkanları sunuyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizin talep ve önerilerini de daima dikkat alıyoruz. Tüm bunlar, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin güzel bir uyum sağlayarak hareket etmesini sağlıyor, onları mutlu ediyor. ÜniAr tarafından yapılan araştırmada da ‘A Plus’ üniversite olarak gösterilmekten gurur duyduk. Bundan sonra da öğrencilerimiz için projeler üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yüzde 16’lık artış sağladık”
Üniversite olarak öğrencilere sunulan imkanları geliştirdiklerini, geleceğe ilişkin cesaretli adımlar attıklarını söyleyen Prof. Dr. Borovalı, bu durumun gençler arasında da fark edildiğini belirtti. Prof. Dr. Borovalı, “Türkiye’de, üniversite ile şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüs İzmir, gençlerden büyük ilgi gördü. Zaten sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, bu durumun rakamlara yansıdığını da gördük. Geçtiğimiz yıl üniversitemizin bünyesine bin 736 öğrenci katılırken, bu yıl ise sayı 2 bin 6’ya ulaştı. Bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 16’lık artış sağladık. Bu, çok önemli bir oran. İzmir Ekonomi Üniversitesi ailesi giderek büyüyor. Bununla birlikte bizlerin sorumluluğu da artıyor. Üniversite olarak hem ülkemizin hem de şehrimizin gelişimi için önemli bir görev üstlendiğimizi biliyoruz. Bu doğrultuda, Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasına girme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.