İYEM Derneği, öğrencilerin sağlıkla ilgili çeşitli atölyelerle buluşması ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için yapılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında özel bir okluda öğrenci ve velilere eğitim verdi. Aileler çocukların ne kadar su içmeleri gerektiği, ne sıklıkla tuvalete gitmeleri ve nasıl temizlenmeleri gerektiği ile ilgili bilgilendirildi. İYEM Dernek Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir öncülüğünde minik öğrencilere sağlık ekipleri tarafından idrar tahlili yapıldı. İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Nida Temizkan Dinçel ise velilere doğru idrar yapma yöntemlerini anlattı.

Çocuklarda oluşabilecek enfeksiyonları önlemek için bol su tüketim alışkanlığının kazandırılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Nida Temizkan Dinçel, sık tuvalete gidilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Dinçel, "Sağlıklı bir insanın günde en az 7,8 kez tuvalete gitmesi lazım. İdrar kesesi tam boşaltılmalı ve sağlıklı her insan belli aralıklarla idrar kültürü yaptırmalı" dedi.

Sağlık taraması yapılan ve idrar tahlili için örnekleri alınan öğrenciler, seramik atölyesinde hayal güçlerini kullanarak çamurdan çeşitli şekiller yaptı.