İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından uygulamaya geçirilen Mezun Bilgi Sistemi ile ilgili İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) basın toplantısı düzenlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından, mezunlarının iş bulmalarına yardımcı olmak ve iş dünyasının da aradığı kalifiye iş gücüne kolayca ulaşmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Mezun Bilgi Sistemi, 14 binin üzerindeki mezunun ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye çapındaki firmaların kullanımına açıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Yönetim Bilgi Sistemleri Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan sistem sayesinde, kayıtlı olan firmalar, istedikleri kriterler kapsamında ilanda bulunacak, mezunlar da bu firmaların ilanları hakkında bilgi sahibi olacak. Sisteme girilen tüm bilgiler kontrol edilerek en yüksek verimin alınması hedeflenecek.


Eğitimi iki katmanlı olarak düşünmek gerektiğini vurgulayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aşkar, "Üniversitenin varlığını öne çıkaran ön lisans, lisans, yüksek lisans aşamaları birinci katmanını oluşturuyorsa ikinci katmanı ise mezunlara yönelik olarak verdiği sürekli hizmetleridir. Mezunlar sistemi oluşturulması, üniversitelerin yaptığı çalışmaların bir derleyecisi olma niteliği taşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası Vakfı tarafından kurulmuş bir üniversite. Bu açıdan da İzmir’de çok önemli bir yere sahip. İzmir Ticaret Odası, bu yıl 'İzmir’i inovasyon ve girişimcilik merkezi yapmak' sloganı üzerinde yoğunlaşıyor. Biz de, farklı nitelikteki öğrencileri İzmir’deki şirketlerle buluşturmak amacıyla böyle bir araç geliştirmiş durumdayız. Bu araç, üniversite personeli tarafından geliştirildi ve bu yüzden sistemle ilgili değişiklik talepleri daha kolay adapte edilebilir olacak" dedi.


Sistemin yaklaşık bir yıldır hazır olmasına rağmen yüzde yüz verim sağlanması için sürekli revizyon içinde olduklarını belirten Kariyer Yönlendirme Merkezi Koordinatörü Simge Atamer ise, sisteme kayıtlı 298 firma bulunduğunu belirtti. Sistemin İzmir ve Ege Bölgesi’nde üniversite bünyesinde uygulanan ilk Mezun Bilgi Sistemi olduğunu dile getirdi.