İEÜ Konferans Salonu'nda vergi farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen konferansa İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ömer Alan, çok sayıda akademisyen katıldı. Moderatörlüğünü İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arıkan Tarık Saygılı'nın yaptığı konferansın konuşmacıları ise, Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Müdür Vekili Metin Sakarya, İzmir Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkan Yardımcısı Tandoğan Öztürk, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, Yeminli Mali Müşavirler Odası Sekreteri Turan Öztürk oldu. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, 'vergi geleceğimizdir' anlayışı ile hareket ettiklerini söyleyerek, bu konuda farkındalık içeren etkinlikleri de yıl geneline yaydıklarını belirterek, "Her yıl, şubat ayının son haftası 'Vergi haftası' olarak kutlanıyor. Ancak biz, vergi ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla etkinlikleri bir hafta ile sınırlamadan, yılın tamamına yaydık. Gelir İdaresi Başkanlığı, modern toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere, kendini her türlü teknolojik yeniliğe açık olarak geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda şeffaf, hesap verilebilir, katılımcı, çözüm odaklı anlayışı sürdürerek, vergi toplamada mükelleflere en kolay hizmeti sunmak için gayret sarf ediyor. Teknolojinin tüm yenilikleri de en hızlı şekilde uygulanıyor. Beyanname, fatura, irsaliye gibi işlemler, yüzde 99 seviyesinde elektronik platforma taşındı. Ülkemizin gelişimini sürdürmesi ve dünya genelinde hedeflediği noktaya gelmesi için ekonomik açıdan daima güçlü olması gerekiyor. Bu noktada, devletimizin en önemli gelir kaynağı olan vergi, hepimizin geleceği için çok önemli" diye konuştu.


'Y ve Z KUŞAĞI SAHİP ÇIKACAK'
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise, verginin devletler için en önemli finans kaynağı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Devletlerin, vatandaşlara hizmet sunumu noktasında ihtiyaç duydukları finans kaynağını yaratması için vergi, en önemli araç. Son dönemde çeşitli yollarla, vergiyle ilgili farkındalık oluşturulması, kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi gibi konularda ciddi çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu noktada geleceğin iş insanları, yatırımcıları, yöneticileri olacak gençlerimize verginin önemini anlatmanın, bu konuda onlarda bilinç oluşturmanın çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Y ve Z kuşağının, verginin kolay erişilebilirliği ve ödeme kolaylığı gibi konularda farklı öneriler oluşturarak, bu konuya sahip çıkacaklarına eminim."
Konuşmaların ardından öğrenciler, katılımcılara sorularını yönelterek, vergi konusunda bilgi aldı.