Eğitimleri süresince iş dünyası ile tanışan, küresel bağlantı ve referanslı iş imkanına sahip İzmir Ekonomili gençler, eğitimlerinde aldıkları opsiyon programlarıyla fark yaratacak. İEÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ikinci sınıftan itibaren “İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi”, “Beslenme”, “Gıda Kimyası”, “Biyokimya” gibi dersler alarak, Beslenme Bilimi Opsiyon Programı’na katılacak.

‘Sağlığın korunmasına bilimsel bakış’
İEÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, insanların sağlıklı büyümesi ve gelişmesi, sağlıklı yaşaması için gıda maddelerinin her birinden günlük ne kadar tüketmesi gerektiğinin bilimsel olarak belirlendiğini kaydetti. Prof. Dr. Turhan, “Bu besinler vücudun ihtiyacı seviyesinde alınmadığı zaman yetersiz beslenme, gereğinden az veya çok tüketildiğinde ise dengesiz beslenmeye bağlı olarak büyümede, gelişimde ve sağlıkta bozulmalar görülür. Günümüzde sık görülen hastalıkların nedenleri incelendiğinde, önemli bir etkenin de yanlış beslenme alışkanlıkları olduğunu görüyoruz. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile hastalıkların tedavisi için yeterli ve dengeli beslenmenin önemi, yapılan bilimsel araştırmalarla da ortaya konmaktadır. Beslenme bilimi; bireylerin sağlığının korunması, yaşam kalitesinin arttırılması için gıdaların bileşiminde besin ögesi olarak bulunan protein, yağ, karbonhidrat, mineral madde ve vitaminler ile suyu ve bunların tüketim miktarlarını, özelliklerini inceler. Öğrencilerimiz, bu opsiyon programında beslenme biliminde bir adım önde olacak” dedi.
Prof. Dr. Turhan, Gıda Mühendisliği öğrencilerinin sağlıklı ve dengeli bir beslenme ile insan sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması bilgilerini alacağını söyledi.